b_150_150_16777215_00_images_stories_egyetem_kazakphdhallg_karshygaturlybekov_k.jpg
2022. február 24. - A JSC «S.Seifullin Kazakh Agro Technical University» és a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara 2011 óta együttműködik az oktatás, a kutatás és az innováció területén azzal a céllal, hogy bővítsék és erősítsék a két ország tudományos közösségei közötti kapcsolatot, támogassák a tudományos munkát a kutatócsoportok között.

A partnerség keretében oktatók és PhD hallgatók cseréje, közös tudományos és kutatási tevékenységek tervezése és megvalósítása történik. 2022. január 28. és február 23. között örömmel láttuk vendégül Karshyga Turlybekovot, partneregyetemünk lelkes és céltudatos PhD hallgatóját.
Karshyga Turlybekov témavezetője a Soproni Egyetemen Prof. Dr. Lakatos Ferenc, aki a vendéghallgató kutatási témáját (A szibériai jegenyefenyő erdővédelmi problémái az Altáj-hegységeben) kazah és nemzetközi kutatók számára is kihívásnak tartja és pozitív eredményt vár: „Karshyga Turlybekov PhD témájával és adatainak esetleges közzétételével kapcsolatban – intézeti kollégáimmal együtt – számos megbeszélést folytattunk. Figyelemre méltó előrelépést értünk el. Meggyőződésem, hogy hamarosan elkészülhet a kézirat.”
Örültünk, hogy Karshyga Turlybekov önként jelentkezett szereplésre a Spring Semester Welcome Day nemzetközi kulturális rendezvényünkön február 14-én. A szülőföldjéről szóló énekes produkció az esemény egyik fénypontja lett, amire méltán büszke ő is és az őt delegáló kollégák is, akik hálásak azért, hogy megosztottuk a résztvevőkkel kultúrájukat és hagyományaikat. Reméljük, hamarosan viszontlátjuk az ifjú kutatót!