2015. augusztus 06.  - Szinte a zsebében érezhetett egy rózsadombi, a becslések szerint jó áron kínált ingatlant az Orbán Viktor vejének érdekeltségét nemrég megvásárló WHB-csoport egyik tagja. Aztán a honvédelmi tárca váratlanul meggondolta magát.
Egészen eddig jól alakultak a dolgok Paár Attila számára. Magyarország 78. leggazdagabb embere csaknem 10 milliárd forintosra becsült vagyonával (a Napi Gazdaság becslése szerint), az érdekeltségébe tartozó egyik cég vette meg Orbán Viktor veje, Tiborcz István egyik érdekeltségének számító vállalkozást. (A WHB-csoportba tartozó egyik cég a Green Investments & Solutions Kft.-t vásárolta meg. Utóbbi cég 50 százalékos tulajdonosa az Elios Innovatív Zrt.-nek, annak a vállalkozásnak, amely sorra nyerte az elmúlt években a közvilágítási projekteket.) A WHB-csoport ráadásul a Várkert Bazár felújításában is részt vett.
Június elején derült ki, hogy a WHB-csoport egyik másik cége vehet meg – a becslések szerint – igen nyomott áron egy rózsadombi ingatlant. A honvédelmi tárca hirdette meg a közel másfél hektáros ingatlant, és 313 millió forintért tűnt befutónak a WHB-cég. A most erdő besorolású terület öt-hatszorosát is érheti, ha az önkormányzat átsorolná lakóövezetnek, írta a Napi.hu korábban.
Mostanra azonban, váratlanul, fordult a kocka. A Blikk tudta meg, hogy a honvédelmi tárca eláll az üzlettől. „A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. álláspontjára tekintettel, miszerint az új kormányzati vagyongazdálkodási koncepció elfogadásáig nem kerülhet sor feleslegessé nyilvánított, állami tulajdonú ingatlanok értékesítésére, a honvédelmi miniszter azt a döntést hozta, hogy a tárca a nyertes pályázóval ne kössön adásvételi szerződést – válaszolt a Blikk érdeklődésére a honvédelmi tárca, amely fenntartotta magának az elállás jogát, így semmiféle kompenzációt nem kell fizetnie a pályázati nyertesnek.”

No events