2015. szeptember 15. - Az alaszkai vadászatok egytől egyig illegálisan folytak, de úgy szerkesztették meg a műsorokat, hogy a törvényesség látszatát keltsék. A tévéműsor házigazdáját több orvvadászatban való részvétellel vádolják.
Orvvadászattal vádolták meg a Sportsman Channel sportcsatorna The Syndicate című vadászműsorának házigazdáját. Az alaszkai államügyész, Karen Loeffler bejelentése szerint grizzly medvéket, rénszarvast és alaszkai vadjuhokat is illegálisan vadásztak le a tévécsatorna számára készített műsorokban az Alaszka északnyugati részén fekvő Noatak Természetvédelmi Területen.
A vádiratban 5 évi dokumentáció szerepel, amelyek legalább két tucatnyi nagytestű állat illegális elejtésével kapcsolatosak. Ez alatt az idő alatt a műsor számára legalább négy vadászatot rendeztek Alaszkában. Steven Skrocki vezető ügyész szerint az alaszkai vadászatok mind illegálisan folytak, de úgy szerkesztették meg a műsorokat, hogy a törvényesség látszatát keltsék.
Az ügyészség a sportműsor vezetőjét, a 41 éves Clark W. Dixont több orvvadászatban való részvétellel vádolja, másoknak pedig szabálysértések elkövetése miatt kell felelniük az ügyben.