2018. szeptember 28. - Egy német energiaszolgáltató irtana erdőt, ez ellen tiltakoznak sokan, köztük Julia Mandoki énekesnő is, aki egy nyolcméteres lombházból esett ki
  „Meghalhatott volna a lányom, de az is előfordulhatott volna, hogy élete végéig kerekesszékbe kényszerül” – idézi a Blikk az édesapát, Leslie Mandokit. Az orvosok azt mondják, az énekesnő nincs életveszélyben, de több bordája eltört, és az egész testét véraláfutások borítják. Még több napot kell a klinikán töltenie, hogy bizonyosak legyenek abban, nem szenvedett belső sérülést.
A Bildnek Mandoki kifejtette, hogy lánya „nem egy öntörvényű álmodozó, hanem egy idealista művész, aki fel akarja hívni a figyelmet a párizsi klímaszerződés betartására”.
A kivágásra ítélt magánerdőben több hete tart a természetvédők akciója, akik évek óta tiltakoznak a barnaszénbányászat folytatása miatt. Lombházakba költözve próbálják elérni, hogy az RWE hagyjon fel a tervével. Az energiaszolgáltató a rendőrség bevonását kérte, hogy utasítsák ki a területről az ott illegálisan tartózkodókat. A hatóság elkeseredett küzdelmet vív a tiltakozókkal, az utóbbi hetekben 30 rendőr is megsérült az intézkedés során.
A rendőrség tájékoztatása szerint, amikor Julia Mandoki lezuhant, a közvetlen közelben egyetlen rendőr sem tartózkodott. A fiatal énekesnő üzenete is ezt támasztja alá. Mint írta, "amikor csütörtök reggel kivonultak ellenünk a rendőrök, gyorsan felmásztam az egyik lombház létráján. Már annak utolsó fokánál jártam, amikor megláttam, ahogy emberek kerültek életveszélybe. Éppen akkor ért fel egy másik lombház kötélkorlátja fölé a rendőrség emelőpadja. Elképzelhetetlen pánik lett úrrá rajtam, és ekkor zuhantam le a nyolcméteres mélységbe".
A tiltakozó akciókban egyébként már történt egy halálos baleset, szeptember 19-én egy fiatal blogger halt szörnyet, amikor 15 méteres magasságból leesett egy eszkábált függőhídról.
 
No events