2018. november 21. - Még október elején találták a kilőtt állatot Nagyvisnyó határában, de most hozták nyilvánosságra a hírt.

„A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa 2018. október 8 -án egy kifejlett európai szürke farkas (Canis lupus) fiatal hím példányának tetemére bukkant Nagyvisnyó külterületén. Az állaton egyértelműen azonosítható lőtt seb volt” – olvasható a nemzeti park honlapján.
A farkasokat évek óta figyelik a szakemberek, azt állítják, hogy ez az állat pár éve a Bükkben született.
Felhívják ma figyelmet, hogy a farkas fokozottan védett faj, elpusztítása bűncselekmény. Az igazgatóság természetkárosítás és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a nyomozhatóságnál.
Mint tegnap írtuk, a Bükkben nemrég egy ötfős falkát fényképezett le valaki, de nem árulta el, hogy pontosan hol találkozott az állatokkal, nehogy orvvadászok prédájává váljanak. A nemzeti park ezt megköszönte az illetőnek.
Mint írják, a farkasok mint csúcsragadozók jelenléte pozitív hatással bír védett területeinkre, mivel természetes szelekciója révén segíti a vadgazdálkodást, hozzájárul az élőhelyek természetes állapotának visszaállításához.

 

No events