2015.05.02. - Olvasónktól kaptunk egy levelet pár mondattal, és néhány fotóval.

Azt írta, miközben gyomaendrődi otthonukban az egész család otthon volt - öt gyerekkel -, a ház egyik ablakát lövés érte. Úgy tudja rókára vadásztak a ház közelében, a kint járó rendőröktől pedig annyit tudott meg, hogy valakit elfogtak, de egy férfit továbbra is keresnek.
Kérdéseinkkel megkerestük a Békés megyei rendőrséget is. Válaszukban azt írták, a szarvasi rendőrkapitányság nyomozást folytat orvvadászat bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt két szlovák állampolgár ellen.
A két férfi május 1-jén 18 óra körül engedély nélkül vadászott Gyomaendrőd külterületén. Eközben egyikük vadászfegyverével két lövést adott le. Az először kilőtt lövedék gurulatot kapott (amikor a lövedék akadályba ütközik és ezért irányt változtat) és átment egy ház egyik helyiségének ablakán.
A történtek idején abban a helyiségben, amelynek ablakát a lövedék eltalálta, senki nem tartózkodott, így a lövés következtében nem sérült meg senki. A rendőrség a 44 éves P. Róbert ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, valamint orvvadászat miatt indított eljárást. Társát, a 43 éves M. Csabát orvvadászat bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

No events