2019. október 1. - A Komló Járásbíróság a 2019. szeptember 30. napján megtartott előkészítő ülésen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében, 3 rendbeli lopás bűntettében – melyből 2 rendbelit folytatólagosan, továbbá 2 rendbelit társtettesként követett el –, 3 rendbeli orvvadászat bűntettében – melyből 2 rendbelit folytatólagosan, továbbá 2 rendbelit társtettesként követett el –, és kábítószer birtoklásának vétségében mondott ki bűnösnek egy férfit. Ezért a bíróság a vádlottat, mint visszaesőt – halmazati büntetésül – 3 év 6 hónap fegyházra, mellékbüntetésként 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Elrendelte továbbá a Fővárosi Törvényszék 2014. december 1. napján jogerőre emelkedett végzésével kiszabott 11 hónap börtön végrehajtását.
A bíróság elkobozta az eljárás során lefoglalt trófeákat, agancsokat, szerszámokat, lőfegyvert, lőszereket. Összesen 7.550.000 forint megfizetésére kötelezte a vádlottat a három sértett vadásztársaságnak polgári jogi igény jogcímén.
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi rendszeres haszonszerzésre törekedve az alábbi bűncselekményeket követte el egyedül, illetve ismeretlen társával:
A vádlott 14 éve tartott engedély nélkül egy – lámpával és távcsővel felszerelt – puskát és 32 db töltényt egy magyarhertelendi ingatlanban.
A vádlott 2017. július vége és 2017. november 3. napja közötti – közelebbről meg nem határozható – időben, személygépkocsival megjelent az M. Zrt., az M. A. és a H. V. vadásztársaságokhoz tartozó vadászterületeken, majd ott vadászatra való jogosultság nélkül különböző állatokat – gímszarvas teheneket borjaikkal együtt, gímszarvas bikákat, dámszarvas bikát, őzeket, vaddisznó malacokat – lőtt le, és azokat jogtalanul eltulajdonította. Az elejtett állatokat feldolgozta, a húsukat eladta, illetve elfogyasztotta, az agancsokat hazavitte magával. Az elejtett állatok vadgazdálkodási értéke összesen 7.550.000 forint.
A vádlott 2017. október 28. napjáról 2017. október 29. napjára virradóan Komlón kábítószert fogyasztott, illetve szerzett meg és tartott magánál.
Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése végett fellebbezést jelentettek be, így a bíróság határozata nem jogerős.