2019. október 1. - Nem túlzás azt állítani, hogy a Gyulaj Zrt. lengyel-annafürdői rendezvénye a vártnál is kellemesebb meglepetésben és nagyobb élményben részesítette a közönséget.

A családi piknik az erdőben elnevezésű, múlt szombati, egész napos fesztivál legkevesebb ezer érdeklődőt vonzott a vadregényes helyszínre.
A különböző helyszíneken – nagy színpad, vendégház, tópart – zajló programok egyaránt hívogatták a fiatalabbakat és idősebbeket. Kora délelőtt elkezdődött a Rumcájsz erdei főzőverseny és kellemes illatok jelezték, hogy készül a székely töltött káposzta, a sült tarja, avagy a vaddisznópörkölt. A tájfutó versenyt Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész egy elöltöltős flinta elsütésével indította útjára.
A treófeaszemlét Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Bors Richárd, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 szakmai igazgatója. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, mint fővédnök, levélben köszöntötte a piknik szervezőit és minden résztvevőjét.
Gál László ágazatvezető a rendezőség nevében elmondta: a művészi produkciók zenéjükben is idézték az erdő őserejét és hangulatát. Ezért is aratott óriási sikert a dorombos Varkocs együttes, valamint a Kerekes Band Ethno Funk muzsikája.
Kristóf Ágnes családjával együtt Szekszárdról érkezett a piknikre. Az autós vendégeket hatalmas parkoló és számos, segítőkész irányító fogadta. Szintén alapvetően hozzájárult a komfortérzéshez a rengeteg, makulátlanul tiszta mobil toilett.
– Találkoztunk A mi kis falunk című sorozat állatorvosával, azaz Reviczky Gábor színművésszel, aki készségesen fogadta a szelfizőket – mondta Kristóf Ágnes. – Eljutottunk a gímtrófeákig, ez is nagyon tetszett mindenkinek, sokan odaálltak, avagy odaültek az agancsok alá. Rengetegen voltunk, jó időt fogtunk ki és mindenki kulturáltan viselkedett. Ha lesz jövőre folytatás, ismét itt leszünk. Szeri Árpád