b_150_150_16777215_00_images_stories_faipar_Oak_shaped_beamsjpg2_k.png
2021. április 6. - A természetes görbe tölgy rönköket évszázadok óta használják hagyományos tölgy rönk házak és tölgyvázas hajók építésére.

A régi mesterek tudták, hogy az ívelt tölgyfa szerkezetek sokkal erősebbek, mint az egyenes törzsből kivágott hajlított darabok. Bár többnyire azt szeretnénk, ha a tölgyek szépen, egyenesen nőjenek a kiváló minőségű gerendák és asztalos munkák számára, gyűjtünk olyan tölgyfákat is, amelyek törzsükben kissé görbülten nőttek, és ezeket a hajlított alakú szakaszokat hozták létre.

b_150_150_16777215_00_images_stories_faipar_Oak_shaped_beams.jpg
A Vastern Timber speciális ívelt tölgyelemek gyártására specializálódott a hagyományos tölgyfa keretezéshez, ideértve a formált szél- és falrögzítést, az áttörő lapokhoz a teherhordó lapátokhoz, a hevedermerevítőkhöz, az oszlopokhoz és az ívmerevítéshez. A görbe tölgyeket alapesetben úgy vágják el, hogy megfeleljenek a fa természetes alakjának, bár egyedi minta sablonhoz is vághatók. A merevítő hajlított tölgyek általában nyersek (nedvesek), bár bizonyos esetekben részben légszárítva is szállíthatók.

No events