2021. október 10. - Országszerte száz különböző terepi program várja az érdeklődőket az Erdők Hetén.

„A XXV. Erdők Hete programsorozat az erdőgazdálkodás fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét és azon belül a szakértelem fontosságát hangsúlyozza” – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.
Az erdészeti erdei iskolák programkínálatára épülő rendezvénysorozatot 2021. október 4-e és 10-e között rendezi meg az Országos Erdészeti Egyesület, az állami és a magán-erdőgazdaságok részvételével, valamint az Agrárminisztérium szakmai támogatásával. Az idei hét témája: erdők és erdészek. Fő gondolata az erdő gondozása, gyarapítása – írja közleményében az Agrárminisztérium Sajtóirodája.
Erdei játék a Csanyikban
Október első hetében mintegy száz különböző terepi erdei program szerveződik országszerte, amelyek ezen az oldalon érhetők el.
Az Északerdő Zrt. egészséges erdő, egészséges jövő mottóval tanösvénytúrát rendez a hét minden napján, a Csanyiki Erdőház erdészeti erdei iskolától.
A részt vevő fiatalok és gyerekek a Mi fán terem? című kreatív foglalkozásba is bekapcsolódhatnak, ahol fából, kőből és ehető termésekből készíthetnek díszítményeket. Emellett erdőgazdálkodási ismeretterjesztő óriás társasjátékokkal játszhatnak.
Az Országos Erdészeti Egyesület pedig október 6-tól „Erdők és erdészek” címmel online szemléletformáló fotósorozattal jelentkezik.
A kiállítás bemutatja, hogy az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett aktív munka célja az erdők szolgáltatóképességének megőrzése.
Legyen szó a biodiverzitás növeléséről, az erdők klíma- vagy egészségvédelmi szerepéről, valamint a vidéki térségek életlehetőségének, illetve a megújuló faanyag biztosításáról – tudtuk meg a többi között.
Detzky Anna

 

No events