b_150_150_16777215_00_images_stories_kulfold_angolalap_k.jpg
2022. február 10. – Az Erdészeti Bizottság bejelentette, hogy 2022 elején két nagy támogatási programot újraindít.

Woods into Management (WiM) Erdészeti Innovációs Alapok
A fa iránti megnövekedett kereslet és az erdőgazdálkodás megnövekedett szintje miatt ez az alap olyan új és innovatív ötleteket támogat, amelyek végső soron javítják az erdőterületek ökológiai állapotát és az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességüket.
A Timber in Construction Innovation Fund 2022-ben új, és célja, hogy növelje és megkönnyítse a fenntartható angol fa és farost felhasználását az építőiparban.
A következő WiM-támogatások pályázhatnak idén: Fa az Építőipari Innovációs Alapban; Útvonalak a kőrisfa Innovációs Alap piacára; Ideiglenes infrastruktúra Innovációs Alap Regionális erdő-helyreállítási innovációs alapok.
A pályázók felkérést kapnak, hogy nyújtsanak be több, de legfeljebb három pénzügyi évre szóló pályázatot (2025 márciusáig), az egyedi projektek értéke legfeljebb évi 100 000 font.
Fatermesztési Innovációs Alap (TPIF)
Ez a támogatás olyan új technológiák és munkamódszerek kifejlesztését és bevezetését támogatja, amelyek erősítik az angliai faültetésre rendelkezésre álló csemete állomány mennyiségét, minőségét és sokféleségét. A 2022-es újdonság: a pályázók többéves pályázatok benyújtására is felkérést kapnak, amelyek legfeljebb három pénzügyi évet ölelnek fel (2025 márciusáig). A projektek értéke akár évi 300 000 font is lehet, és az alábbi kihívások közül egyet vagy többet kell kezelni, amelyeket az érdekelt felek bevonásával azonosítottak a fatermelés akadályaiként:
1. kihívás: Hogyan használhatjuk ki jobban a rendelkezésre álló vetőmagot és vegetatív ültetési anyagot, hogy maximalizáljuk a termesztett fák mennyiségét, minőségét és sokféleségét?
2. kihívás: Hogyan fejleszthetünk növekvő rendszereket, hogy fokozzuk hatékonyságukat és rugalmasságukat a változásokkal szemben, miközben jobb minőséget és változatosságot biztosítunk a termékeknek? Ez a kihívás magában foglalhat a biológiai biztonságot előmozdító tevékenységeket.
3. kihívás: Hogyan használhatók innovatív, környezetbarát gyomirtó megoldások a gyomirtó szerektől való függés csökkentésére?