b_150_150_16777215_00_images_stories_kulfold_Crofton-celluloz2022_2k.jpg
2022. február 15. - A finanszírozás a tartomány CleanBC Ipari Alapjából származik

A Catalyst Paper croftoni gyára 5,85 millió dollárt kap a tartományi CleanBC Industry Fund-tól, hogy javítsa a feketelúg elpárologtatási folyamata hatékonyságát és csökkentse a földgáz felhasználását a helyszíni gőzkazánjaihoz. A CleanBC Industry Fund harmadik befektetési körének részeként a tartomány számos sikeres projektet jelentett be öt cellulózgyárban, – amelyek közül négy a Paper Excellence tulajdonában van, köztük a croftoni gyár, és más projektek is a Brit Kolumbiában –, amely támogatja a tisztább technológiák elfogadását és csökkenti a kibocsátást az olyan ágazatokban, mint a cellulóz és papír, a bányászat, az olaj és a gáz stb. A croftoni gyár projektjei várhatóan több mint 289 000 tonnával csökkentik a létesítmény szén-dioxid-kibocsátását. Graham Kissack, a Paper Excellence környezetvédelemért, egészségért és biztonságért, valamint vállalati kommunikációért felelős alelnöke elmondta, hogy az olyan programok, mint a CleanBC Industry Fund, segítik az ipart, hogy elérje a British Columbia alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőre vonatkozó törekvéseit. „Eltekintve azoktól a gazdasági hatásoktól, amelyeket ezek a gyárak gyakorolnak a helyi közösségeikben, termékeink minden nap a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében járnak élen. Papír- és cellulóztermékeink megújuló erőforrásokból készülnek, amelyek gyakran kiszorítják a meglévő műanyagokat.”
A Nanaimo Forest Products nanaimói Harmac gyára szintén 12 075 000 USD összegű CleanBC-támogatást kap az üzem biomassza kazánrendszerének feldolgozó, vezérlési és porgyűjtési részlegeinek telepítésére a földgázfogyasztás csökkentése érdekében. A másik Paper Excellence gyár, a Catalyst Port Alberni 323 100 dollárt kapott, hogy javítsa a fahulladék-adagoló berendezését a gőzkazánok tüzeléséhez. Az alapokat az ipar által fizetett szén-dioxid-adóból származó több mint 70 millió dolláros bevétel támogatja.

b_150_150_16777215_00_images_stories_kulfold_Crofton-celluloz2022k.jpg
George Heyman környezetvédelmi miniszter és Katrine Conroy erdészeti miniszter január 31-én, hétfőn jelentette be a finanszírozás legutóbbi körét. Heyman elmondta, hogy a három ipari finanszírozási kör hatmillió tonnával csökkenti Brit Kolumbia teljes üvegházhatású gázkibocsátását, ami 130 000 jármű 10 évre történő eltávolításának felel meg. A Nanaimo főnök Sheila Malcolmson és a Nanaimo-North Cowichan vezetője, Doug Routley elmondta, hogy az emberek profitálni fognak az új Crofton és Nanaimo projektekből, amelyek a tiszta technológiába fektetnek be, csökkentik az légkörszennyezést és támogatják a helyi munkahelyeket. „Az elmúlt évben tapasztalt szélsőséges időjárás után minden eddiginél egyértelműbb, hogy az éghajlatváltozás kezelésére kell összpontosítanunk” – mondta Routley. „Hálás vagyok azért a vezető szerepért, amelyet a helyi ipari partnerek, például a Catalyst Paper és a Nanaimo Forest Products tanúsítottak az éghajlatváltozás kezelésében, miközben továbbra is jól fizető, családot támogató munkahelyeket biztosítanak közösségünkben. A CleanBC részeként kormányunk elkötelezte magát amellett, hogy együttműködik az iparral az átállási műveletek során, hogy a munkavállalók ne szoruljanak ki a folyamat során, és a ma bejelentett finanszírozás ezt az elkötelezettséget tükrözi.” A CleanBC Industry Fund része a tartomány ipari kibocsátás-csökkentési tervének, amely magában foglalja az ipari metán 2035-ig történő megszüntetését, a kibocsátási célok integrálását az olaj- és gázjogdíj-rendszerbe, a BC Hydro-n keresztül történő villamosítás támogatását, és az összes új ipari termelési fejlesztéseket, a „net-zero ready”-t. Az alap fontos része a 2030-ig tartó CleanBC ütemtervnek, amely Brit Kolumbia terve az éghajlati javítás kiterjesztése és felgyorsítása a tartomány természeti előnyeire építve; amelyek bőséges, tiszta villamos energiát, innovatív technológiát és magasan képzett munkaerőt foglalnak magukban. „Minden kézre van szükségünk az éghajlati válság miatt, ezért partnereinkkel azon dolgozunk, hogy tisztább technológiákra váltsunk Nanaimóban és Brit Kolumbiában” – mondta Malcolmson. „Azzal, hogy ezekbe a projektekbe fektetünk be a kibocsátás csökkentésére, felgyorsítjuk Brit Kolumbia átállását az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra.” A harmadik finanszírozási kör kedvezményezettjei közé tartozik még a Paper Excellence Howe Sound Pulp and Paper Port Mellonban és a Skookumchuck Pulp cég Kimberleytől északra, valamint a Mercer Celgar Castlegarban. Ezen kívül Vancouver városa 1,47 millió dollárt kap a hulladéklerakók gázleválasztási programjának kibővítésére a deltai Burns Bog települési hulladéklerakóban, a newcresti Red Chris réz- és aranybánya, Brit Kolumbia északnyugati részén. 448 243 dollárt kap, hogy csatlakozzon. A vízszivattyúkat működtető dízelgenerátort leválasztó vízenergia-hálózat és a CertainTeed Canada 1,4 millió dollárt kap egy gipszkarton gyártó hőcserélőjére a telephelyén. Robert Barron