2018. január 8. - A várossá válás 39. évfordulóját ünnepelték szombaton a Kerka-parti településen.

Hagyományosan ünnepi szentmisével kezdődött a városnapi rendezvényen a Szent Mihály templomban, majd a résztvevők a művelődési központ színháztermében tekinthették meg a műsort, valamint sor került a városnapi kitüntetések átadására is.
Ezt megelőzően Horváth László, a város polgármestere, majd dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szólt az egybegyűltekhez.
A polgármester köszöntőjében elmondta: a város 2017-ben eredményes évet zárt, majd beszélt az elmúlt évben megvalósult fejlesztésekről, a jövőbeni fejlesztési tervekről, valamint köszöntet mondott azért az összefogásért, ami a településen megvalósult. Mint mondta: 2018 a küzdelem, a szorgalom és a fejlődés éve lesz.
Dr. Fazekas Sándor ünnepi beszédében felidézte a település történetét, majd arról beszélt, hogy Lenti a magyarság végvára, hiszen a határ közelében is hűséges maradt az országhoz. Hozzátette: Lenti a sikeres újrakezdés városa is, hiszen 1990 után jó néhány település korábbi fejlődési pályája megtört, viszont itt az idegenforgalomban megtalálták a kiugrási pontot, méltán lehetnek büszkék a termálfürdőre, ahol kiváló a vízminőség és világszínvonalú szolgáltatásokkal bír.
A szónoklatok után következett a kitüntetések átadása. Ez alkalommal nyolcan részesültek elismerésben.
Lenti Városért Díjat kapott a Zalaerdő Zrt. 4. sz. Lenti Erdészet fafeldolgozó üzeme. Az elismerést a cég képviseletében Lukács Ferenc ágazatvezető vette át. A város közszolgálatáért díjat kapott Molnár Mónika, a Polgármesteri Hivatal köztisztviselője. Oktatásáért díjban részesült Némethné Gaál Mária Julianna, a Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézmény nyugalmazott pedagógusa, és Tótiván Endre, Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolájának tagintézmény-vezetője.
Lenti Város Sportjáért Díjat kapott az Iszkiri Futóklub Egyesület Lenti. Az elismerést Ferincz Ágnes, a klub elnöke vette át. A Lenti város egészségügyéért díjat Sebestyén Szabolcs, a Lenti Mentőállomás mentőtisztje kapta, a szociális gondoskodásért és gyermekvédelemért díjat Vörös Beáta Mária, a Kolping Gondozási Központ munkatársa, az idősek nappali ellátásának vezetője vehette át. A város gazdaságáért díjat pedig Pálfi István egyéni vállalkozó kapta. A kitüntettek nevében Tótiván Endre mondott köszönetet.
A műsorban közreműködött a helyi Szivárvány Kamarakórus, valamint Lenti testvértelepülésének, a Terézvárosi Tóth Aladár Zeneiskola növendékei is színpadra léptek. A rendezvény a Kerka Táncegyüttes előadásával zárult.
Az ünnepséget követő állófogadáson Vigh László országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

No events