2018. december 28. - Együtt ellenőrzik az erdők rendjét

A jövőben is együttműködik erdőterületi ellenőrzéseknél a rendőrség és az erdészet – hangzott el egyebek mellett a felek alsóperei találkozóján a közelmúltban.
Ugron Ákos Gábor, a Verga Zrt. vezérigazgatója köszöntője után Tarcsa Csaba dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány egyebek mellett méltatta az erdészet és a rendőrség kitűnő együttműködését.
Borbély Zoltán alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) közrendvédelmi osztályvezetője, az erdészeti együttműködés felelőse részletezte a két szervezet közös munkáját, külön kitért az orvvadászatokra, a természeti értékek rongálására és a falopások megakadályozására.
Harhai László, a Verga Zrt. osztályvezetője az erdészet munkáját mutatta be, majd a vezérigazgató a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából kiemelkedő munkáért elismerésben részesítette Fekete Csaba címzetes főtörzszászlóst, Kaszás György főtörzsőrmestert, Knofloch János főtörzsőrmestert, Simon Balázs címzetes törzszászlóst, Csaba Ákos törzszászlóst, Hebling Ernő alezredes alosztályvezetőt és Zanati Gyula címzetes őrnagyot, kiemelt nyomozót. A VMRFK állományából Lukács János főtörzsőrmester járőrparancsnok és Borbély Zoltán alezredes, osztályvezető kapott elismerést. Tarcsa Csaba főkapitány Harhai Lászlónak, valamint Sipos Lászlónak, a Zirci Erdészet igazgatójának és Tóth Attilának, a Királyszállási Erdészet igazgatójának az erdőterületekkel kapcsolatos jogsértések megelőzéséért, a természeti értékek megóvásáért, illetve a VMRFK állományával a közös ellenőrzéseken végzett munkáért Sárkányölő Szent György-plakettet adományozott.
Az alsóperei találkozó résztvevői megegyeztek abban, hogy a közös ellenőrzéseket a jövőben is folytatják, illetve tovább fokozzák.

 

No events