b_150_150_16777215_00_images_stories_ZALAERDO_tolgycsemzala2019.jpg
2019. december 5. - Öt helyszínen 76 ezer csemetét telepít a Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram keretében a Zalaerdő Zrt.

Az esős idő ellenére a múlt héten sikerült a Bajcsai Csemetekertben kiemelni a kocsányos és kocsánytalan tölgycsemetéket a Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram keretében végzett erdőtelepítésekhez. A program célja a meglévő erdők megóvása és fiatalítása, illetve az ország fával borított területeinek növelése, ami az egyik leghatékonyabb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésében.
A Bajcsán kitermelt tölgycsemetéket folyamatosan szállítják ki az erdőrészletekbe, ahol a talaj-előkészítés után elkezdődik az ültetésük. Hazánk erdőterületének növeléséhez a Zalaerdő a mintaprogram keretében mintegy 9 hektáron végez erdőtelepítést idén ősszel és jövő tavasszal. Ehhez majdnem 76 ezer csemetét használnak fel. A telepítést két erdészet területén, 5 helyszínen végzik el a szakemberek – az egyes helyszínekhez illeszkedő fő- és elegy fafajokat a termőhelyfeltárási szakvélemények alapján választják ki. Az erdőtelepítési-kivitelezési terv tartalmazza a Zalaerdő Zrt. erre vonatkozó javaslatait, melyeket a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztálya hagy jóvá.
Horváth-Balogh Attila

 

No events