2022. február 18. - A balliberális portál egyszerre hergeli a vadászok ellen a kívülállókat és uszítja a vadászokat a miniszterelnök-helyettes ellen

Csütörtökön megkezdődött a 28. Fegyver, Horgászat, Vadászat (Fehova) nemzetközi kereskedelmi kiállítás, amelyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke mondott köszöntőt. A 444.hu tudósítója kiragadta Semjén Zsolt beszédéből azt az elemet, amivel a vezető politikus felhívta mindenki figyelmét az illegális mérgezéses esetekre, majd az újságíró úgy állította be, mintha ez valami elszólás, beismerés lenne. Gusztustalan, de kétségtelenül ügyes próbálkozás, hiszen ezzel egyszerre hergeli a vadászok ellen a kívülállókat és uszítja magukat a vadászokat a miniszterelnök-helyettes ellen.
Csütörtök délelőtt a Hungexpo A pavilonjában nyílt meg a 28. Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kereskedelmi kiállítás. Magyarországon ez a rendezvény a legnagyobb seregszemléje a közel hetvenezer vadászt és hétszázezer horgászt érintő termékeknek és szolgáltatásoknak. Ismertsége bőven túlmutat a vadászokon és horgászokon, az évi több tízezer látogató között sok olyan érdeklődő is akad, aki nem tartozik egyik csoportba sem. Jelenleg nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is ez a legjelentősebb esemény, mert idén számos hasonló rendezvényt lemondtak.
A megnyitó ceremóniára összegyűlt a vadászat, horgászat, mező- és erdőgazdálkodás társadalmi szervezeteinek és állami szereplőinek képviselete. Jelen volt és köszöntőt mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, Nagy István agrárminiszter, Kovács Zoltán kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője, Philipp Harmer, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács elnöke, Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke és Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója. Természetesen ott volt Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke is, valamint az összes állami erdőgazdaság képviseltette magát.
A felsorolt szervezetek és intézmények nagy tömegeket és a rájuk bízott óriási természetes élőhelyeket képviselnek. A Mohosz hétszázezer vagy az OMVK közel hetvenezer tagját, az állami erdőgazdaságok összesen egymillió hektár kezelt területét, a vadásztársaságok területeit, amelyekben lefedik szinte az egész ország területét, így a mezőgazdasági művelés alatt álló földeket is, valamint a folyóinkat és halastavainkat. 
Ezeknek a szervezeteknek a munkavállalóit és azokat a kereskedőket és szolgáltatókat is képviselték, akik szintén munkát és adót jelentenek a magyar társadalom számára. Meg kell említeni még azt a nemzetgazdasági szempontot is, amely a vadászatból és a horgászatból adódik, hiszen ezen tevékenységekből több tíz milliárd forint bevétel származik, illetve a két ágazat nélkülözhetetlen eleme a fenntartható természetgazdálkodásnak. 
Magyarán, ha nem lennének, akkor összeomlana a hazai erdő- és mezőgazdaság, ami végzetes következményekkel járna a nemzetgazdaság számára.
A megnyitón elhangzott beszédek mind arról szóltak, hogy Magyarország a fenntartható természetvédelem szempontjából egy intenzíven fejlődő szakaszát éli, amely meghatározó tényező a jövő generációi számára. Erről beszélt a Mohosz elnöke is, aki szerint az összeomlás határáról sikerült visszahozni a horgászat és a vizes élőhelyeink helyzetét a kormánnyal való együttműködésnek köszönhetően, vagy ezt méltatta a világ legnagyobb vadászati és vadvédelmi szervezetének elnöke is, aki követendő példának tartja a magyar állam és a társadalmi szervezetek közötti együttműködést, valamint a vadászatot és vadgazdálkodást szabályozó magyar törvénykezést.
Valószínűleg ez zavarta nagyon a 444.hu tudósítóját, mert a baloldali propagandát folytató lapjában erről nem számolhat be, ezért kiragadta Semjén Zsolt beszédéből azt az egyébként nagyon fontos elemet, amivel a vezető politikus felhívta mindenki figyelmét az illegális mérgezéses esetekre, majd az újságíró úgy állította be, mintha ez valami elszólás, beismerés lenne. Gusztustalan, de kétségtelenül ügyes próbálkozás, hiszen ezzel egyszerre hergeli a vadászok ellen a kívülállókat és uszítja magukat a vadászokat a miniszterelnök-helyettes ellen. 
Pedig Semjén Zsolt természetesen nem a vadászokat okolta a mérgezéses esetekért, amelyekben több védett ragadozó madár pusztult el. A beszédből két szót ragadott ki a propagandista abból a felsorolásból, hogy kiket érinthetnek ezek a szomorú és felháborító cselekedetek.
Ha lefordítjuk a torzító ellenzéki beszámolót tárgyilagos nyelvre, akkor úgy fogalmazunk, hogy a természetvédők, a hatóságok, a vadászattal és vadgazdálkodással foglalkozó szervezetek és az állam képviselői együtt kérik a társadalmat arra, hogy fokozottan figyeljenek oda a mérgezés jelenségére, és mindenki a maga területén és szintjén tegyen ellene. Egyszóval az említett szervezetek tették a dolgukat, ami nem tetszik a 444.hu-nak, így megpróbálják hamis színben feltüntetni mindezt.
Békés Bence