b_150_150_16777215_00_images_stories_ozonenetwork_kettestver20171027.png
2017. október 27. - Mátai Péter és András egy testvérpár, akik imádnak utazni. Az utazás iránti szeretetük már gyermekkorban kezdődött, amikor még szüleikkel járták be Magyarországot és a környező országokat. Majd, amikor arra lehetőségük nyílt, már egyedül indultak el a nagyvilágba, először az USA-ba. Később, András két évig élt Kolumbiában. Azóta megjárt 5 kontinenst és több mint 36 országot. Péter 2007-ben körbeutazta a világot, aminek fő állomásai Moszkva, a transzszibériai vasút, Kína, Hong Kong, Tajvan, Amerika és Dublin voltak.
Az OzoneTv pénteki Egyenlítő című műsorának vendégei Mátai András és Péter egy blogot is vezetnek az utazásaikról. A testvérek nem turistáknak, sokkal inkább utazóknak tartják magukat. Hogy miért? Azért mert ők utazásaik során nem pihenni mennek egy adott országba, hanem felfedezni. Megismerni egy idegen kultúrát, a helyi embereket, az ő gondolkodásmódjukat. A turista saját magát, az utazó inkább a környezetét fotózza. A legfontosabb gondolat pedig, hogy a turistának a célállomás a fontos, míg az utazónak maga az út, amin halad.
b_150_150_16777215_00_images_stories_ozonenetwork_kettestvere20171027.png
Mátai Péternek világutazóként volt szerencséje számtalan helyen megfordulni és élni a nagyvilágban, mégis Budapest a szíve csücske. A műsorban arról is mesél, hogy a Kolumbiában töltött évek alatt megtanult spanyolul, bejárta és megismerte az országot, közben pedig életre szóló élményeket és barátokat szerzett. Sőt, olyan érdekességeket is elárult, mint például a leghosszabb buszozása kb. 40 óra volt, Ecuador fővárosából, Quitóból Kolumbia fővárosába, Bogotába. Péter kedvenc tengerpartja az Ipanema, Rio de Janeiróban, a legjobb bulik szerinte Latin-Amerikában vannak, a legudvariasabb emberekkel viszont Japánban találkozott.
https://videa.hu/videok/ozonetv/emberek-vlogok/10.27-utazo-testverek-kdInZ8mInq6QnHGd
 
No events