Az Európalánta Egyesület lassan egy évtizede hoz létre gyermekeknek szóló élményközpontú környezeti nevelési programokat, ezzel szeretnék formálni a jövő generáció szemléletét egyéni és közösségi szinten.

Ebben kiemelkedő szerepet kapnak a már sokak által jól ismert mesehősök, Mimó és Csipek, akik az elmúlt évek során aktív és sikeres résztvevőivé váltak a hazai környezeti nevelésnek.
Az OzoneTv pénteki Egyenlítő c. műsorának vendége Szűcs Krisztina, az Európalánta Egyesület elnöke elmondta az egyesület jövőképe egy minden szinten harmonikus és fenntartható világ, amelynek érdekében a szabad egyének tudatosan működnek együtt. Számukra nagyon fontos, hogy minél több helyszínen megismertessék és megszerettessék a természetet a gyerekekkel valamint a felnőttekkel. A gyermekekkel való kommunikációban elengedhetetlen a kreatív megoldások alkalmazása. Ilyen ötlet az, hogy a két környezettudatos mesehős, Mimó és Csipek a fenntarthatóság fontosságáról mesél a gyermekek nyelvén.
Az Európalánta Egyesület által létrehozott Meseösvények egy-egy terület állat-, és növényvilágával ismerteti meg a gyerekeket, miközben felhívja a figyelmet a természet, mint érték megőrzésére, a természetjárás szabályaira is. A Ferenc-hegyen két meseösvény is van, az Érzékek ösvénye elnevezésű tanösvény és a Tükörben az élővilág c. ösvény, ami egy képzeletbeli sétára hív mindenkit a földalatti különleges alakú járatokba. Ezen kívül a Sas-hegyen és a Kis-Sváb-hegyen is van két meseösvény.  A óbudai Záporkertben épült meseösvény pedig a városi kertek világát ismerteti meg a gyerekkel. Sőt, ez a kert élményszerűen megtanít a palántázás fortélyaira is.
https://videa.hu/videok/ozonetv/emberek-vlogok/12.01-europalanta-zKWCD2OcXTprtDVz

Szo nov. 24 @10:00 -
Egy nap a madarakért