b_150_150_16777215_00_images_stories_ozonenetwork_fuszernovenyek20180510.JPG
2018. május 9. - A fűszernövények termesztéséről ne mondjunk le kertünkben, mert legtöbbjük kiválóan megél átlagos kerti körülmények között.

Többségük kiválóan nevelhető edényben, nagyobb cserepekben teraszon, vagy éppen balkonokon is. Az egyik legkedveltebb fűszernövény a rozmaring, ami már az ókorban is nagyra becsült fűszer és gyógynövény volt.
A bazsalikom remek választás lehet az otthoni fűszernövénytartásra, ez a fűszer tápanyagban gazdag napos helyet kedvel. A kertben az egynyáriak közé foltszerűen vagy szegélynek ültethetjük. Lakásban, cserépben, balkonládában, kőedényben is nevelhető. Egy család éves szükségletét 4-6 bazsalikom bokor fedezi. A kakukkfű ízét nagyon sokan kedvelik, a leveleket nyáron kell szedni, akkor, amikor virágzik a növény. Fehér, vagy piros virágai nyáron nyílnak. Gyorsan terjedő, jellegzetes aromájú fűszernövény.

b_150_150_16777215_00_images_stories_ozonenetwork_fuszernoveny20180510.JPG
Az OzoneTv csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendége Varga Balázs, a Szirom Kft. ügyvezető igazgatója elmondta fűszernövényt nem csak azért érdemes kertünkbe ültetni, mert felhasználhatjuk őket a főzés során a konyhában, hanem látványos virágzatukért, és aromás illatukért is. Akinek nincs kertje, akár erkélyen, teraszon is könnyedén nevelhet pár cserép fűszernövényt, de nem csak a nyári időszakban! Télen, amikor az időjárás hidegre fordul is tovább nevelhetjük a fűszernövényeket, csak akkor már a konyhánkban.
https://videa.hu/videok/ozonetv/emberek-vlogok/05.10-fuszernovenyek-fC1dqUND23jDvP8S

No events