Reviczky Gábor szombatonként 2 műsorral is várja a Nézőket:
 

- Erdei utakon – Reviczky Gáborral – premier adás – szombaton 13:20-kor az M5 TV csatornán!
 - Reviczkyvel az Erdőben – II. évad – Nyolcadik epizód – Premier adás – szombaton – Főműsoridőben! – 18:50-kor az M5 TV csatornán! Ismétlés – vasárnap – 00:00-kor az M5 TV csatornán!

- Keresztszentelés Alsóperén
A Veszprém megyei Olaszfaluhoz tartozó Alsópere környéki erdők különleges erővel bírnak. Az itt található Nádasdy Arborétum legmagasabb pontján áll a 8 méter magas Magyarság Keresztje. Az időjárás viszontagságai miatt korhadásnak indult emlékmű helyett Trianon százéves szomorú jubileuma alkalmából új keresztet állítottak. Az emlékmű a magyar nép összetartozását, ezeréves európai múltját és hagyományait jelképezi.

- Kardosfa vadászház - szállás a Zselic mélyén
A Zselici Tájvédelmi Körzet Somogy és Baranya megyékben a Zselici kistáj északnyugati részén található. A tájvédelmi körzet Kaposvártól délre a Zselicség központi részeit öleli fel. Eme dombvidék közepén helyezkedik el Kardosfa, az egykori Esterházy erdészlak, majd vadászház. Az épület a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. egyik, 8300 ha nagyságú vadászterületén helyezkedik el. A táj rendkívül változatos, az erdő egy összefüggő egységet alkotva szinte a rengeteg érzését kelti. Ebben a különleges, varázslatos környezetben épült az egykori vadászház bővülésével az új Ökoturisztikai Látogatóközpont.

- Táborozás a Ropolyi-tó partján
Beköszöntött a nyár és ezzel együtt az erdei táborozások időszaka is. Az erdészetek országszerte várják a természetre, kikapcsolódásra szomjazó lurkókat. Ezekben a táborokban teljes mértékben érvényesül a környezetre való nevelés lényege, a természet megismertetése a fiatal generációval.

- Jeli arborétum - a botanikus varázskert
Újfent várja látogatóit a Vas megyei Kám község határában található, páratlan Jeli Arborétum. A megannyi szemet gyönyörködtető botanikus csodával megáldott varázskert immár nyári színeiben pompázik. A rododendron virágzásáról híres gyűjtemény újabb közjóléti fejlesztése a közel 10 méter magas Lombkorona sétány.

- Látogatás az Afrika múzeumban
Dr. Nagy Endre egzotikus vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben hozta haza Magyarországra. Ez a nem mindennapi gyűjtemény 1988 óta, mint múzeumi kiállítás létezik Balatonedericsen. Az Afrika Múzeumban minden látogató megismerhet egy csepp Afrikát, megtekintheti az alapító híres magyar vadász trófeáit és relikviáit.

- Családi barangolás a Soproni Parkerdőben
A kellemes nyári idő beálltával sokan keresnek ideális kirándulási célpontot. Érdemes is körülnézni, ugyanis megannyi kikapcsolódási lehetőség várja a családokat. Többek között az igen közkedvelt Soproni Parkerdő területén is, melyet évente mintegy egymillió látogató keres fel.

- Interjú Csík János Kossuth-díjas népzenésszel

 

No events