2015. július 27. - Éjszakai túra a Gemenci erdő rengetegében telihold idején

Nem mindennapi programmal várja augusztus 1-jén a természetkedvelőket a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja
A telihold fénye világítja meg 2015. augusztus 1-jén, szombaton Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét. Ezt a különleges hangulatot élhetik át mindazok, aki részt vesznek a Gemenc Zrt. túráján. Neszek, fények, illatok, amelyeket csak éjszaka érezhet az erdőjáró. – Ezt kínálja az erdőgazdaság programja.
A program élményszerző felkészítéssel indul, hiszen a résztvevők a társaság szakemberei segítségével megtekintik Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában a „Gemenc kincsei” interaktív, kiállítást. Mindezek után a túrázók a Gemenci Erdei Vasúton elutaznak Nyárilegelő megállóhelyig, innen egy közel 5 km-es gyalogtúrán fedezik fel Nagy-Gyékényes környékét és a Nagy-Rezéti erdőt. A gyalogtúra végén mézes teával és pogácsával vendégelik meg az erdőgazdaság munkatársai a megfáradt turistákat a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény épületében, majd a kisvasút a kiinduló állomásra, Pörbölyre szállítja vissza a sok élménnyel gazdagodott résztvevőket. Csak előzetes bejelentkezés alapján lehet az eseményen részt venni.
A túravezetők által ajánlott öltözék, felszerelés: zárt túracipő; túraruházat; fényképezőgép; távcső; zseblámpa, szúnyogriasztó.
RÉSZLETES PROGRAM:
18:30    Pénztárnyitás, Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly
19:00    Gemenc kincsei című interaktív kiállítás megtekintése.
19:30    Indulás a Gemenci Erdei Vasúttal Nyárilegelő megállóhelyig.
20:00 Gyalogtúra a Nagy- Gyékényes környékén (táv: 5 km), majd a szervezők teával és pogácsával vendégelik meg a résztvevőket a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény épületében.
22:00    Várható visszaérkezés Pörbölyre.

No events