b_150_150_16777215_00_images_stories_gemenc_gemencezernyiszine_csontosp2017.JPG
Gemenc ezernyi színe - Fotó: Csontos Péter

2017. október 19. - Sétahajózással egybekötött gyalogtúra a Gemenc Zrt. szervezésében

Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének fokozottan védett és ritkán, csak szakvezetővel látogatható különleges tájára, a Veránka-szigetre indít túrát a Gemenc Zrt. Az erdő szívében barangolhatnak mindazok, akik 2017. október 21-én, szombaton részt vesznek a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja által szervezett AVARTAPOSÓ TÚRA elnevezésű kiránduláson. A programon résztvevő turisták nagy eséllyel láthatnak gímszarvasokat, egyéb nagyvadat vagy éppen jól megfigyelhetik a madárvilágot is szakavatott túravezetők segítségével.

Délelőtt 10:00-kor Bajáról, a Gemenc Vándorponttól sétahajóval indulnak a túrázók a Veránka-szigetre, ahol 11:00-kor túravezető segítségével tesznek felfedezőutat kicsik és nagyok Gemenc egyik legtitokzatosabb területén. A kirándulók közel 6 kilométer gyalogtúra megtétele után térnek vissza a hajóhoz, mindezek után várhatóan 15:00-kor érkeznek vissza a bajai kikötőbe. A szervezők előzetes bejelentés alapján tudják a részvételt biztosítani. A túravezetők meleg, vízálló túraruházatot, túrabakancsot, esőkabátot, fényképezőgépet, valamint távcsövet javasolnak felszerelésként.

A részletes program:

10:00     Sétahajó indulása a Gemenc Vándorponttól.
    (Baja, IV. Károly rakpart, Türr István híd bajai hídfő)
11:00      Érkezés a Veránka-szigetre, gyalogtúra (kb. 6 km).
15:00    Várható visszaérkezés a Gemenc Vándorponthoz.    

Előzetes jegyrendelés: az Ökoturisztikai Központban e-mailen vagy telefonon 2017. október 20. 15:00 óráig. 2017. október 21-én 9:00 órától a részvételi jegyek korlátozott számban a helyszínen is megvásárolhatók. A megrendelt jegyeket indulás előtt legkésőbb fél órával kell átvenni a helyszínen.
További információ: http://turizmus.gemenczrt.hu/esemenyek/avartaposo-tura/

No events