2017.11.24. - Az ősz utolsó hétvégéjét még érdemes kihasználni egy frissítő erdei túrára még a nagy hideg megérkezése előtt. Turistaútjaink járhatóak, a felázott talaj viszont több helyen nehezíti a mozgást – tájékoztatott az Egererdő Zrt.

Erdeivasút
Hétvégén még a Szilvásváradi Erdei Vasút menetrend szerint várja a kirándulókat. A többi vasutunk már csak a Mikulás járatok alkalmával fog közlekedni, amire még most is lehet regisztrálni. Jó hír, hogy a Mikulás járatok előzetes regisztrációja szerint az éves utaslétszám eléri a 350 ezer főt, mely örömére egy szerencsés családot extra ajándékcsomaggal lep meg a Nagyszakállú.
Vadászat
Szervezett társasvadászat a Szilvásváradi Erdészet területén lesz 11.25-én, szombaton, amely a következő pontokat érinti:
-    ZÖLD KERESZT: Katonasíroktól Szilvásváradig; egész napos korlátozás
-    PIROS KERESZT: Katonasíroktól Vanna rétig; korlátozás 8:00-tól 12:00-ig
-    KÉK- ÉS ZÖLD KERÉKPÁRÚT; korlátozás 8:00-tól 12:00-ig
Emellett még egyéni vadászatok is előfordulnak, így az erdő látogatását kérjük mindenhol 9 és 15 óra közé tervezni. Ettől kivételt képez a Mátrában megrendezésre kerülő éjszakai túraverseny, az I love Mátra szervezésében. Természetesen erdészeteink tudnak a túráról, a túra útvonalán és időtartamában vadászatot nem tartunk.
Erdei munkák
Nagy ütemben zajlik az őszi szezon egyik legfontosabb feladata, a csemeteültetés. Több, mint fél millió csemetét ültetnek el az EGERERDŐ Zrt. területén. Ehhez kapcsolódóan pedig számos kerítés épül az erdőben, hogy a csemetéket megóvjuk a vad által okozott károktól.
Programajánló
Több településen, így Felsőtárkányban is elkezdődik az adventi készülődés mézeskalács sütéssel és adventi táncházzal. A Gyógyvizek völgyében tovább folytatódnak a kemencés és borkorcsolya napok. A kulturális programok iránt érdeklődők is találnak kedvükre való kikapcsolódást, hiszen a gyöngyösi könyvtárban a magyar költészet megújítójára, Arany Jánosra emlékeznek a hétvégén.

No events