Budapest, 2014. április 11. - Nordic walking bottal teljesítendő Nowatlon tájékozódási túrát rendeznek szombaton a Normafánál.
    

A 3,5 kilométeres távot magában foglaló túrára a helyszínen lehet nevezni. A kijelölt útvonalon egyéni és csapatverseny is lesz, amelyet a térképen jelzett tíz pont érintésével kell teljesíteni. Öt állomáson feladatok is várják a résztvevőket - tájékoztatta a Magyar Szabadidősport Szövetség közleményben az MTI-t.
    Akinek nincs nordic walking botja, azoknak letét fejében, korlátozott számban a szervezők tudnak biztosítani eszközt.
    A nordic walking magyarul északi (skandináv) gyaloglást, síjárást jelent. A Magyarországon is egyre népszerűbb sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges, de könnyen elsajátítható gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció. Ez a szabadban űzhető mozgásforma ugyanakkor a testre és a lélekre is jótékony hatással van: stressz- és feszültségoldó, jót tesz a szívnek, szerepet játszik a testsúly szabályozásában és az izomtónus kialakításában. Immunerősítő, megelőzi a csontritkulást, jót tesz a vérnyomásnak, vérkeringés fokozásával frissen tartja a szellemet.
    Az esemény további információi, valamint a nevezéssel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján.

No events