Erdők hete a Mecsek vidékén (Magyar Nemzet)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
1998. október 6. - Az erdők nélkülözhetetlenek az élővilág sokféleségének megőrzéséhez és az emberi élet fenntartásához - hirdeti a Mecseki Erdészeti Rt. által szervezett Erdők hete, amelynek programja hétfőn kezdődött. A program az óvodásoktól a nyugdíjasokig a társadalom minden rétegét igyekszik megnyerni a tudatos környezetbarát szemléletnek - írja az MTI.

Az Erdők hete keretében a cég hetvehelyi, karászi, kisvaszari, pécsváradi, sásdi, sellyei, szigetvári és vajszlói erdészetei bemutatókat tartanak a helyi és a környékbeli általános iskolásoknak a természet értékeinek megóvásáról, az erdő- és vadgazdálkodásról.
A társaság október 8-án, csütörtökön szakmai bemutatót tart Hetvehelyen a hegyvidéki erdőket kímélő kötélpályás fakitermelésről. Október 10-én, szombaton a cég természetismereti központjának Pécs melletti, Árpád-tetői erdei iskolájában várják egész napos programmal a természetjáró családokat, hogy megismertessék őket a Mecsek védett növényeivel, madaraival, az erdő vadjaival, a fahasznosítással és a gyógyító növényekkel.
Az erdészszakma képviselői számára is kirándulást szerveztek szombatra a különleges rendeltetésű és üdülőerdők kezelésében elért gyakorlati eredmények bemutatására. E napon az erdei kisvasút ingyenesen viszi utasait Almamellékről a sasréti erdei iskoláig, ahol szintén gazdag szabadidős természetbarát program várja az érdeklődőket.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.