VI. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Soponya, 2012. augusztus 31. - szeptember 1.



2007. szeptemberében nyitotta meg a VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. azt az Ökoturisztikai Központját Soponyán, mely páratlan környezetben, egy vízi paradicsomban a Sárvíz-Völgye Tájvédelmi Körzet szívében található Fejér megyében.

A korábban zárt állami protokoll vadászterület vadászati múzeummal, szálláshellyel, előadó- konferenciateremmel, kiránduló parkkal, tanösvényekkel bővült. Kialakítottak egy bemutató kertet is, ahol a magyar erdőkben honos vadon élő állatok lelhetők fel. Gím- és dám szarvasok, vaddisznók, őzek, muflonok mellett csak a VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. területén található szika szarvasok is megtekinthetőek természetes környezetükben. A tájvédelmi körzetben kialakított tanösvényeken végig haladva minden természetbúvár és -barát megismerkedhet a ritka, fokozottan védett vízimadár világ számtalan példányával, az erdőben gazdálkodó ember tevékenységével.

A VADEX ZRT. a hagyományosnak mondható gazdálkodási tevékenységén túl igen nagy hangsúlyt helyez a régióban a természeti kincsek és értékek bemutatására, valamint az erdőgazdálkodás, a vadászat területén dolgozó szakemberek munkájának megismertetésére, melynek egyik helyszíne a Soponyán kialakított ökoturisztikai központ.

Az eredetileg is hagyományteremtő szándékkal szervezett találkozó időpontja minden évben a vadász szezon kezdetére, a szarvasbőgés idejére, szeptember legelejére esik.

2012. augusztus 31-én és szeptember 1-én, a  Soponyai Ökoturisztikai Központban rendezték  immár hatodik alkalommal az országos vadgasztronómiai fesztivált.


Az eddigi vadgasztronómiai fesztiváljaik folyamatos fejlődését és látogatottságát figyelembe véve az idén kétnapos rendezvény megszervezéséről döntöttek.

A VI. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál napján több mint 5000 látogatót vártak. Rajtuk kívül a mintegy 200 VIP vendéget, 70 főzőcsapatot, közel 450-500 szakácsrészvevőt, a munkakutya  versenyen 60 vadászkutyát és kísérőit, a színpadi programok kapcsán további 200 fellépőt és 80 kézművest, népművészt, árust és nem utolsó sorban a sok éhes és lelkes szimpatizánst,  látogatót közel 120 fős rendező csapat várta.

A rendezvényen immár harmadik alkalommal, felállítottak egy óriásbográcsot is, amelyben 2000 adag vaddisznó pörkölt készült. A kóstolójegyek ellenében a nagyközönség ebből fogyaszthat vadételt.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.