26.000 látogató a dán Erdők Napján (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A dán Erdők Napját 2010. május 9-én rendezték, és körülbelül 26.000 látogatót vonzott a látványosság. Az országban számos helyszínen, magán és állami erdőkben, több mint 60 különböző eseményen vehettek részt. Szokás szerint, jelentős különbségek voltak az egyes rendezvények között. Néhány rendezvény különösen látványos és érdekes volt a gyermekes családoknak. Ezeken lehetőség nyílt famászásra, traktorozásra és grillezésre. Máshol azt ajánlották, hogy az erdőtulajdonosok és a látogatók együtt dolgozzanak az erdőben. Sok látogató igazán volt boldog, hogy találkozhatott vadászokkal és olyan szakértőkkel, akik az erdőtüzek kezelésének mesterei.

A Hörsholmban található Hunting és Forestry Museum a leglátványosabb események egyikét szervezte, a dán fejsze hajító bajnokságot. A versenyt Jens Johansen Stevns nyerte. Ugyanott került sor a nem hivatalos északi bajnoki fakitermelő versenyre is. Dánia az 1-5. helyet szerezte meg.

Ez az esemény volt a tizenhatodik Erdők Napja, amelyet a dán Forest Association, és a Skov- Og Naturstyrelsen (a National Forest és Nature Agency) együtt szervezett. A következő rendezvényre 2011-ben kerül sor.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.