A norvég NGO-k elhagyják a Living Forest Councilt (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Két norvég környezetvédelmi szervezet, a WWF-Norway és a Sabima úgy döntöttek, hogy elhagyják a Living Forest Councilt (LF) amiatt, mert nézeteltérés alakult ki az erdőtulajdonosi szervezetekkel az erdőtelepítési és erdőfelújítási LF szabvány ügyében - erről számolt be a Nordic Forestry oldal. Norvégiában a Living Foresten keresztül a PEFC tanúsítványt általánosan elfogadottá tették, és mindezt leírták a norvég PEFC terv újra-jóváhagyása iránti kérelemben.
A LF Council nemrég foglalkozott az LF Standardban az erdőtelepítéssel és a fafajok megváltoztatásával kapcsolatban a 18. számú követelmény ellenőrzésével.
Ennek ellenére, a két civil szervezet úgy döntött, hogy megszakítja a tárgyalásokat, miután követeléseiket az erdőtulajdonosi szervezetek nem tudták elfogadni.
Egyértelművé tették, hogy már nem fogják támogatni a LF Standardet, és azt a már létező megállapodást az LF Standarddel kapcsolatban.
E követelésük eredményeképpen a LF Standardet nem fogják megváltoztatni az 2006. évihez képest. A norvég kérvény az újra-jóváhagyás iránt ezen az ellenőrzésen alapul.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.