2025. június 21. - Az alábbiakban szeretnék röviden beszámolni a június 14-ei triflás gasztronómiai találkozónkról.
Köszönjük mindenekelőtt házigazdánknak, dr. Szitha Zsuzsának a csodás vendéglátást és helyszínt.
A kitűnő hortobágyi palacsinta elkészítését dr. Szitha Zsuzsának, Gál Juditnak, Babicz Balázsné Évának, Balogh Attiláné Zsuzsának és Shruti Tirpude-nak köszönhettük. Külön köszönet illeti Pósfai Zoltán és Földes István sokoldalú segítségét.
A hidegkonyához Boch Valentintól kaptunk varázslatos termékeket, köszönjük, csakúgy mint Péter Balázsnak a hidegkonyha működtetését.
A rendezvényhez biztosított szarvasgombát köszönjük Horváth Miklósnak, dr. Brandt Sárának és Bagi Istvánnak.
Előadóink között volt Csizmadia András, akitől sokat megtudhattunk a borok illesztésének szabályairól, mesélt élményeiről és gondolkodott a magyar borok jövőjéről. Örülök, hogy újra közöttünk láthattuk.
Kovács László a sajtokkal és a francia gasztronómiával kapcsolatos sokoldalú tapasztalataiba adott hasznos betekintést, vázolva a jövőbeli együttműködések lehetőségeit.
Dr. Gál József elmesélte, hogy édesapja hogyan találta ki a hortobágyi palacsintát és kitűnő előadásban megismerhettük sok más izgalmas gasztroélményét.
Az előadásokról hanganyag készült, mely a Lovagrend depozitóriumában érhető el.
A rendezvényen készült riportok a Kossuth Rádió Halnal-Táj műsorában csütörtök reggel hangzottak el. (lásd melléklet).
Végül köszönet minden résztvevőnek, hogy részvételükkel, gondolataikkal és kérdéseikkel megtisztelték a rendezvényt!
Triflabaráti üdvözlettel,
Dr. Bratek Zoltán
EMSzE elnök