Közép-európai Biomassza Konferencia Grazban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageMint ismeretes, az Európai Unió tagállamainak a 2010. évre el kell érniük a 12%-os részesedést a megújuló energiaforrásoknál. A bruttó belföldi energiafelhasználásban, 22%-os részesedésű lesz a zöld áram és 5,75%-os részesedésű a bio-hajtóanyagokkal előállított áram. E célok elérése érdekében megfelelő törvényi intézkedéseket hoztak, melyeket az új tagállamoknak is meg kell valósítaniuk az EU-hoz történő csatlakozásukat követően. A 2005. január 25-29-ig tartó Közép-Európai Biomassza Konferencián a résztvevők áttekintik a legújabb technológiai és gazdasági fejlesztéseket a biomassza  energetikai - hő, áram és hajtóanyagok - hasznosítása területén.
ImageA konferencia fő célja a bioenergia helyzetének elemzése a kibővült Európában, mindenek előtt az eredményes piaci fejlődéshez szükséges kulcstényezők bemutatása.
A konferencia vitafórumot biztosít a piaci kilátások, bioenergia-stratégiák, a politikai és törvényi szinten szükséges intézkedések megvitatására.
A konferencia célja az is, hogy konkrét célok és kezdeményezések megfogalmazásával hozzájáruljon a tudat fejlesztéséhez és a bioenergia támogatásához a kibővült Európai Unióban.
A konferencia helyszíne Graz, ahonnan már számos bioenergetikai fejlesztésre irányuló kezdeményezés indult ki. A konferenciával egyidejűleg egy, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kiállítás is nyílik.
Bővebb információ:
http://www.biomasseverband.at Internet címen illetve a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Oktatási, Kutatási és Fejlesztési Főosztályon Varga Tamásnál a 06 1 301-35 22-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.