Erdészeti fakitermelők szakmai versenye a Mecsekben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Több év után a Mecseki Erdészeti Zrt. ismét megrendezi a fadöntési versenyt. A verseny elsősorban nem a gyorsaságról szól: a szakszerűség és a szabályok betartása a döntő.

Több éves kihagyás után újra összemérhetik tudásukat a Mecseki Erdészeti Zrt. fakitermelésben dolgozó alvállalkozói. A vállalat árpádtetői, pécsváradi, sellyei, sásdi és szigetvári erdészeteinél lezajló helyi fordulókat követően az első és második helyezettek indulhatnak a 2009. június 17-én, a Drávaiványi „9A” erdőrészletben zajló döntőn. A verseny célja a fakitermelésben dolgozók gyakorlati tudásának összemérése, fejlesztése, illetve a fakitermelő szakmai munka rangjának és tiszteletének a megadása. A fakitermelés során a maximális értékkihozatalra kell törekedni, tehát az elvégzett munka hatással van a kitermelt faanyag minőségére és mennyiségére.
A bányászat után az egyik legveszélyesebb szakma a fakitermelő munkája, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni az emberek testi épségének a megóvására. A megmérettetés során a szakmai jártasság mellett hangsúlyos a munkabiztonsági szabályok betartása, illetve a munkavédelmi felszereltség megléte. Sorsolás útján dől el, hogy a versenyben résztvevőknek melyik fát kell kidönteniük. Egy három főből álló szakmai bizottság pontozza a döntés szakszerűségét, a munkabiztonsági szabályok betartását, illetve a megfelelő felszerelést. Az erdészeti és munkavédelmi szakembereknek való megfelelésen túl a versenyzőknek az idővel is meg kell küzdeniük. A részvénytársaság a versenyben első helyezett fakitermelőt részesíti jutalomban.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.