A francia agrár és vidékfejlesztési miniszter látogatása (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageDominique Bussereau
a Francia Köztársaság mezőgazdasági, élelmiszeripari, halászati és vidékfejlesztési minisztere 2005. február 10-11-én Budapestre látogat. Ebből az alkalomból találkozik magyar kollégájával, Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel, valamint Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel.

A látogatás keretében a miniszter találkozik a mezőgazdasági szakmák képviselőivel is. Bussereau úr magyarországi tartózkodása során meglátogat egy tejüzemet Kiscéripusztán, és találkozik Balatonföldvár város vezetőivel és képviselőivel, mivel 1989-2002-ig a balatoni üdülőhellyel testvérvárosi kapcsolatot ápoló Saint-Georges-de-Didonne (Charente-Maritime) polgármestere volt.
Ami a tárgyalások célja, elmélyült eszmecserét folytatni a Közös Agrárpolitika fejlődési távlatairól, a közösségi piaci rendtartás folyamatban lévő reformjáról, az Unió 2007-2013 közötti költségvetési periódusának bizonyos pénzügyi kilátásairól, a WTO-tárgyalásokról és az Európai Unió helyzetéről.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.