Az UNECE-FAO Forest Communicators Network közgyűlése Budapesten (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. január 10. - Az UNECE-FAO Forest Communicators Network (FCN) következő éves közgyűlését 2011. április 12. és 14-ike között Budapesten rendezi, az Országos Erdészeti Egyesület szíves vendéglátásával – olvasható Ingwald Gschwandtl, az FCN  vezetője levelében. Amint arról korábban beszámoltunk, a pécsi I. Nemzetközi Erdészeti Kommunikációs Konferenciát megelőzően folytatott tárgyalások során az OEE Közönségkapcsolatok szakosztálya hívta meg az FCN-t a következő közgyűlésére Magyarországra. Az FCN vezetője, Ingwald Gschwandtl köszönettel elfogadta a meghívást, és a közgyűlést hazánk EU elnöksége hivatalos erdészeti programjai sorában rendezik meg.
 
A Forest Communicators Network tagjainak küldött levélhez csatolt mellékletben a vezető beszámol a tervezett programról is.
Az ülést az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, Zambó Péter nyitja meg, majd várhatóan a  Vidékfejlesztési Minisztérium illetékes vezetője köszönti a közgyűlés résztvevőit.
Őket követi Paola Deda az UNECE/FAO képviseletében, majd Ingwald Gschwandtl zárja a köszöntők sorát.
A közgyűlés napirendjének első témája az Erdők Nemzetközi Éve programjainak áttekintése.
Ezt követi az Európai Erdészeti Kommunikációs Stratégia megtárgyalása, amelynek során Szedlák Tamás (Európai Bizottság) és Kristin Dawes (FCN – Oslo) előadását hallgatják meg.
Az előadásokat vita követi a stratégia felépítéséről, a főbb részeiről és az akciótervről.

Mivel a közgyűlés megelőzi az oslói Európai Erdők Miniszteri Konferencia ülését, a felkészülés elősegítésére Kristin Dawes (FCN – Oslo) tesz javaslatot, amelyet a résztvevők megvitatnak.

A következőkben az európai erdők helyzetéről az UNECE /FAO által készített jelentést hallgatják meg, majd kommunikációs javaslatokat fogalmaznak meg.

Végül az FCN folyamatban lévő ügyei kerülnek napirendre, többek között meghallgatják az FCN erdőpedagógiai alcsoportjának jelentését, valamint megvitatják, hogy az FCN miként támogatja a Timber Committee és a European Forestry Commission közelgő ülését.
Megbeszélik az együttműködés lehetőségeit is a Forest Products Marketing illetékes szakembereivel.

Az önköltséges közgyűlés megszervezését és szabadidős programjainak lebonyolítását a Pilisi Parkerdő Zrt szakemberei vállalták, Lomniczi Gergely szóvivő vezetésével.
A vendégek megtekintik a Visegrádi Fellegvárat, barlangtúrán és a Sashegy bejárásán vesznek részt, és tanulmányozhatják a Normafa környékén a társaság közönségkapcsolati munkáját.



 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.