A Mindentudás Egyeteme Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2011. február 15. – A soron következő előadás: Mire lesz energiánk? - A fenntartható energetika kérdései
Előadó:    Aszódi Attila
Időpont:    2011.02.15. kedd, 18:00 óra
Helyszín:    Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar, Aula, 9400 Sopron, Erzsébet u. 9.
Évekkel ezelőtt e sorok írója bírta Vizi E. Szilveszternek, az MTA akkori elnökének az ígéretét, hogy az erdészek képviselője is tarthat előadást a Mindentudás Egyeteme akkori sorozatában. Sajnos szakmánk tehetetlensége miatt erre nem kerülhetett sor. Ám az élet – pontosabban a Mindentudás Egyeteme – szerencsére nem állt meg, s újabb esélyünk nyílhat az erdésztudósok bemutatkozására. A második futam első menete már lezárult, de folyt. köv., remélem arról már nem maradunk le.
Ennek érdekében a ForestPress a maga részéről megteszi, amit megtehet.

Mire lesz energiánk?

Az országjáró turné harmadik állomásaként Aszódi Attila előadására várják a soproni közönséget. A BME Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója a fenntartható energetika aktuális és mindannyiunk számára húsbavágó kérdéseiről beszél majd. Választ kapunk arra, hogy milyen energiahordozókkal és hogyan elégíthető ki az emberiség egyre növekvő energiaigénye és megtudhatjuk, vajon milyen hatásokat gyakorol mindez a környezetünkre.
Az előadás február 15-én, kedden este 6 órakor kezdődik a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának aulájában (Sopron, Erzsébet u. 9.).  (z)


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.