Önkéntes erdei szemétgyűjtés a Mecsekben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011.05.19. - A Mecseki Erdészeti Zrt. is csatlakozott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium által szervezett „Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” elnevezésű akcióhoz. Május 21-én az Árpádtetői Erdészet területén lévő, István-akna felé vezető út mentén gyűjtik össze a társaság dolgozói a lakosság által illegálisan elhelyezett szemetet.
A szemetelés állandóan visszatérő probléma az erdőkben. Bár évente több alkalommal kerül sor szervezett szemétgyűjtésre az erdei utak mentén, a mennyiség nem csökken. Az erdőgazdaság öt erdészeténél éves szinten tíz tonnánál is több szemét gyűlik össze. A gyűjtés, az elszállítás és a hulladéklerakókban való elhelyezés költségeit korábban teljes egészében az erdészeti társaságnak kellett kigazdálkodnia. Az évek óta szerveződő közmunka programok azonban lehetővé teszik, hogy ezt a feladatot állami forrás bevonásával lássák el.
Az országos felhívásra egy olyan erdőben vezető utat választott a társaság, amelyet a városhoz való közelsége miatt sokan szemétlerakóként kezelnek. Itt a folyamatos hulladékgyűjtés ellenére mindig találni kisebb-nagyobb szemétkupacokat az út menti erdőkben.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.