Hídavató a Ferde-vízesésnél a Zengővidéken (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. április 29. - Az „Üveges hétvége a Zengővidéken” program részeként a hétvégén felavatják az újjáépített hidat a kelet-mecseki Ferde-vízesésnél. A Kisújbánya - Óbánya közötti kék jelzésű turistaúton a Ferde-vízesésnél lévő gyalogos fahíd az időjárás viszontagságai valamint a féktelen vandalizmus következtében súlyosan megrongálódott és életveszélyessé vált. Több civil szervezet is kezdeményezte, hogy a balesetveszély elhárítása miatt még a turistaszezon előtt állítsák helyre a híd megrongálódott szerkezeti elemeit és cseréljék ki a járófelület deszkázatát.
 Óbánya és Hosszúhetény Község Önkormányzata, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság valamint a Mecsekerdő Zrt. összefogása révén megújult a híd, amelyet a turisták ismét használatba vehetnek 2012. április 29-én délben, a kisújbányai Üveges Hétvégén egy ünnepélyes avató keretében.
A Kelet-Mecsek egyik legszebb természeti képződményének közelében lévő átjáró 1986-ban dr. Péceli Endre kezdeményezésére, társadalmi összefogással épült óbányai, hosszúhetényi, mecseknádasdi lakosok, az erdészet és a honvédség közreműködésével.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.