A zöldek Országos Találkozója Veszprémben (greenfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageA Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek XVI. Országos Találkozóját 2006. március 9-12. között Veszprémben rendezi meg több zöld szervezet közreműködésével a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület.

A rendezvény elsődleges célja a környezetvédelemmel kapcsolatos aktuális kérdések széles körű megvitatása, közös állásfoglalások kialakítása. A 4 napos találkozó első 2 napjában lehetőség nyílik a helyi környezetvédelmi programok megismerésére, majd a további napok a széles körökben megvitatandó kérdések megválaszolásával telnek. Tekintettel a közelgő választásokra, a zöldek programján napirendként szerepel a parlamenti pártok környezetvédelmi terveinek megismerése, a hazai zöld szervezetek és az Európai Unió kapcsolati lehetőségeinek vizsgálata, valamint a környezetvédők társadalmi kommunikációjának megvitatása.
Ezen, nagy témák mellett számos kisebb szekció foglalkozik majd a többek között az erdővédelemmel, a fenntartható vállalat kérdéskörével vagy éppen a génmódosítás kapcsán felmerülő aggodalmakkal. A zöld szervezetek mellett a helybéli lakosság aktív részvételére is számítanak a szervezők, hiszen a filmklubban vetítésre kerülő filmek, az esti nyitott körű beszélgetések, például a biogazdálkodás kontra génmódosítás témakörben sok helybélit sarkallhat a rendezvényen való részvételre.
A rendezvényre a szervezők közel 300 szervezettől 600 résztvevőt várnak, akik a szakmai programok, tanácskozások mellett kulturális programok gazdag kínálata közül is választhatnak kedvükre.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.