Erdőfórum Nyíregyházán

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
MEGHÍVÓ

A Sóstói-erdő – 10 év múlva

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. és az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület nevében tisztelettel meghívjuk a Szerkesztőség munkatársát a nyíregyházi Sóstói-erdő jövőjének átgondolását célzó lakossági fórumunkra!
A fórum időpontja: 2012. szeptember 26. 17.00 óra
Helyszíne: 4400 Nyíregyháza, Csaló köz 2. (Ózon Panzió)

A fórummal teret kívánunk adni ahhoz, hogy a Nyíregyháza egyedülálló értékét képviselő Sóstói-erdővel foglalkozó felelős szervezetek, illetve az érdeklődő városlakók egy építő jellegű megbeszélésen ismerjék meg egymás elképzeléseit, elvárásait az erdő jövőjével kapcsolatban. Reményeink szerint a rendezvény kiindulópont lehet egy, a városlakók és az erdő érdekeit egyaránt szolgáló közös stratégia kialakításához. Közös érdekünk, hogy tudjuk, milyen erdőt szeretnénk látni 10, 20 vagy éppen 100 év múlva.

A fórum keretében a jövőre vonatkozó terveket az alábbi 3 fő szempont szerint szeretnénk megvitatni:

Az erdő lakossági használata és igénybevétele (turizmus, rekreáció, közjóléti létesítmények, az Erdei Tornapálya programjai, környezeti nevelés, az erdő szerepe a helyi oktatásban).
Erdőművelés (kívánatos erdőkép, erdőgazdálkodási módok, a vágásos üzemmód jövője, fafajpolitika, a nyilvánosság bevonása és kommunikáció az erdőgazdálkodásban).
Az erdő védelme (az erdő területi integritásának védelme, természeti értékek védelme, természet és emberi használat összehangolása, védekezés a szemetelés és rongálások ellen, parlagfű és egyéb invazív fajok, a lakosság bevonása az értékek védelmébe).

A fórum első blokkjában az alábbi szervezetek képviselői fejtik ki az erdő jövőjére vonatkozó elképzeléseiket:

- Nyíregyháza Megyei Jogú Város képviseletében: Bocskai Péter, ügyvezető igazgató, NYÍRVV Nonprofit Kft.
- A NYÍRERDŐ Zrt., mint az erdő legnagyobb területének vagyonkezelője és erdőgazdálkodója képviseletében: Szalacsi Árpád vezérigazgató, NYÍRERDŐ Zrt.
Tölgyfa Gábor igazgató, Nyíregyházi Erdészet
- Az E-misszió Egyesület, mint helyi civil szervezet, a Sóstói-erdőt érintő önkéntes lakossági programok és az erdő védelmét szolgáló Erdőpásztor-program koordinálója képviseletében:
dr. Szigetvári Csaba, program koordinátor

A fórum második blokkjában kerülne sor a kérdésekre, vitára, a lakossági hozzászólásokra.

Nyíregyháza, 2012. szeptember 17.


Üdvözlettel:


Szalacsi Árpád                             Dr. Szigetvári Csaba
Vezérigazgató                            programkoordinátor    
NYÍRERDŐ Zrt.                        E-misszió Egyesület                    


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.