„Erdők Hete” rendezvények a Mecsekerdőnél (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2012. szeptember 26. - A XVI. Erdők Hete rendezvénysorozat 2012. október 1-7-e között zajlik. Az Erdők Hete idei jelmondata: Fedezd fel az erdőt az erdésszel! A jelmondat hangsúlyozza az erdészek szerepének fontosságát az erdőkkel kapcsolatos ismeretek átadása során. Az idei rendezvénysorozat három kiemelt témát állít a figyelem középpontjába. Ezek: az erdőgazdálkodás munkahelyteremtő szerepe, a magyar erdők részesedése az európai természeti örökségből, és a fának, mint megújuló energiaforrásnak a fontossága.

A Mecsekerdő Zrt. az alábbi programokat szervezi az Erdők Hete alkalmából, amelyekre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit. Amennyiben interjút, riportot kívánnak készíteni, kérem, hogy ezen a számon keressenek: 30/9578-385 vagy 72/508-218 (Kis Tünde kommunikációs vezető) és szívesen közvetítek az események illetékes személyei felé.

Október 1-6.-a között az erre a hétre beosztott osztályok Árpádtetőn az erdei iskolában „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” címmel erdészek vezetésével vesznek részt a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola terepi programjain.

Október 2-án, 9-13 óráig a Szent István térre játékos természetismereti vetélkedőre hívja a Mókus Suli a 3-4. osztályosok 4 fős csapatait és az 5.-6. osztályosok 4 fős csapatait.  A vetélkedőn tárgyjutalmat kapnak a legügyesebb csapatok.

Október 2-án, 9-13 óráig „Ültess fát és használj fát” címmel 30 perces vetítéses előadásokat tartanak a Mecsekerdő erdészei Pécsett, a Szent István tér 9-ben, a Civil Közösségek Házában. Erre a programra a 7.-8. osztályosokat várjuk.

Október 4-én, 8-15 óráig (Pécs, Kodály Központ) Erdőzsongás címmel a Dél-Dunántúli Filharmónia Ifjúsági Bérlet sorozatának előadása az erdő témakörében – erdő, madarak, vadászat, a természet a klasszikus zenében. Filmvetítés a felelős erdőgazdálkodásról.

Október 5-én, pénteken, 18 órakor Kodály Központban (Pécs, Breurer Marcell sétány 4.) – a Mecsekerdő bemutatja: Benjamin Britten: Noé bárkája – opera ősbemutató a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai és a Budapesti Énekes Iskola tanulói közreműködésével. A családok gyerektagjainak 8-18 éves korig díjtalan a belépés.

Október 10-én, szerdán, 9 és 15 óra között: Alsókövesden, Nagymátén Fekete István nyomában természetismereti, terepi akadályverseny az író életéről, az erdő-mező növényeiről, állatairól általános iskolásoknak. A Duna-Dráva Nemzeti Park társrendezője a Mecsekerdő Zrt.

Október 13.-14-én, szombat-vasárnap, 10-15 óra között, Almamellék-Sasrét, Állami Erdei Kisvasút, Erdők Hete: játékos programok a XVI. Erdők Hete jelmondata jegyében: Fedezd fel az erdőt az erdésszel! Kisvasutazás, szakvezetéses tanösvénytúra, fasúly-tippelő és mozdonytoló verseny, kézműves játszóház, íjász bemutató és oktatás. Tel/fax: 06-73/ 514-102, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.