Nyári Egyetem a klímáról Sopronban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageA kontinentális és dél-kelet európai térség klímaváltozása, klímavédelme A Nyugat-Magyarországi Egyetem Környezeti erőforrás-gazdálkodási és –védelmi Kooperációs Kutatási Központja, az Erdő- és Fahasznosítási Regionális Egyetemi Tudásközpontja, valamint a Környezettudományi Intézete 2006. szeptember 4-8. között Nyári Egyetemet rendez Sopronban, melynek témája a kontinentális és dél-kelet európai térség klímaváltozása, klímavédelme.

A Nyári Egyetem keretében a terület neves külföldi szakértői tartanak előadást, többek között a hamburgi Max-Planck-Institut für Meteorologie igazgatója, a Hamburgi Egyetem tanára dr. Hartmuth Gra?l, és a Wuppertal Institut für Klíma, Umwelt und Energie elnöke, prof. dr. Peter Hennicke.
Előadást tart a klímaváltozás magyarországi várható hatásairól, az azokra adandó lehetséges válaszokról több neves magyar szakember is, többek között dr. Láng István akadémikus, a VAHAVA-Projekt Tudományos Tanácsának elnöke, dr. Mátyás Csaba akadémikus, intézetvezető egyetemi tanár, valamint dr. Palócz-Andresen Mihály egyetemi tanár, a KKK Sopron igazgatója is.
A Nyári Egyetemet a NyME előadótermeiben tartják, az előadások nyelve angol. Szeptember 4-5-én (hétfő, kedd) a szakterület legfrissebb kutatási eredményeiről szóló, áttekintő jellegű előadások, míg szeptember 6-7-án (szerda, csütörtök) a szakterület speciális tudományos témáiról, kérdéseiről szóló előadások hangzanak el. Szeptember 8-án, a Nyári Egyetem hallgatói a WOODTECH Erdészeti és Faipari Szakkiállításon, valamint a kapcsolódó konferencián vehetnek részt. Sopron történelmi, kulturális és természeti értékekben gazdag környezete megismerését, s a résztvevők közti személyes kapcsolatok szorosabbra fűzését is szolgáló kiegészítő program is a tervek közt szerepel.
A Nyári Egyetem előadásaira külföldi hallgatókat is várnak Ausztriából és Szlovákiából.
A Nyári Egyetem előadásainak a száma meghaladja a 14 órát, ezért a doktorandusz hallgatók az előadásokon való részvételért kredit pontokat kaphatnak.
A szervezők a részvételi szándékról 2006. április 30-ig várnak értesítést.

 

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.