2015. 09. 23- A szántóföldtől az egészségig a NAIK szemszögéből
14h00-14h05 Köszöntő- Jenes Barnabás-NAIK főigazgató
14hO5-14h 20- Választékbővítés új gyümölcsfajták termesztésbe vonásával az egészségtudatos táplálkozási szemléletek erősítése érdekében. Surányi Dezső, NAIK GYKI
14h20-14h35- Agroerdészeti rendszerek, mint az egészséges környezet egyik letéteményese. Borovics Attila, NAIK ERTI
14h35-14h50- Új meggy-és szilvafajták szerepe a választékbővítésben és a friss gyümölcsfogyasztásunk erősítésében. Lakatos Tamás és Takács Ferenc. NAIK GYKI
14h50-15h05- Egyél halat finom falat. Gál Dénes, NAIK HAKI
15h05-15h20- A mangalica előnyei a gazda és a fogyasztó szemszögéből. Rátky József
NAIK ÁTHK
15h20-15h30 kávészünet
15h30-15h45- A zöldségpaletta bővítése- az Ásotthalmi batáta. Táborosiné Ábrahám Zsuzsanna és Monostori Tamás
15h45-16h00-Szent-Györgyi Albert nyomdokain - a fűszerpaprika és alternatív felhasználási lehetőségei a konyhában. Bráj Róbert és Pék Miklós NAIK ZÖKO
16h00-16hl5- A vírusmentes szőlőszaporító anyagtól az egészséges étkezési szőlőig- Az étkezési szőlő és szőlőmust kedvező élettani hatásai. Lázár János NAIK SZBKI
16hl5-16h30- Megoldást jelent-e a precíziós gazdálkodás az agrárkörnyezeti kérdésekre? A precíziós növényvédelem aktuális példái. Gulyás Zoltán NAIK MGI
16h30-16h45 Hogyan segítheti a genomika az állatbiotechnológiai kutatásokat? Barta Endre, NAIK MBK
16h45-17h00 kávészünet
17h00-17hl5- Magas hozzáadott értékű, tudományosan alátámasztottan egészségvédő hatású élelmiszerek fejlesztése multidiszciplináris megközelítéssel, valamint a globális piaci trendek figyelembevételével. Kiss Attila NAIK ÉKI
17hl5-17h30- Élelmiszeripari termékfejlesztések múltjajelene és perspektívái a NAIK ÉKI-ben. Cserhalmi Zsuzsanna, NAIK ÉKI
17h30-17h45- Probiotikus fermentált zöldséglevek fejlesztése. Zalán Zsolt, Hegyi Ferenc, Halász Anna. NAIK ÉKI
17h45-18h00- Speciális állományú mikrohullámú vákuumszárítással készült gyümölcs- és zöldség snack kifejlesztés. Ferenczi Sándor, Czukor Bálint, Cserhalmi Zsuzsanna NAIK ÉKI