Tanösvényt avatnak Máriakönnyén (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2006. július 7-én (pénteken), 13 órakor Máriakönnyén (Vodicán) dr. Bábel Balázs kalocsai érsek részvételével tanösvény avató ünnepséget tartanak. A megjelentek köszöntése után a bemutatják a pályázati forrásból és támogatásból eddig elkészült létesítményt – tájékoztatta a ForestPress-t Szarvas Pongrác.

Az egyházi ingatlanon, nem védett területen létesült tanösvény helyi összefogás eredményeként készül, az Állami Erdészeti Szolgálat Kecskeméti Igazgatósága, az Alsó-Duna-Völgyi Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Gemenc Zrt, Duna-Dráva Nemzeti Park és számos
magánszemély segítségével született meg.
A jelenleg öt táblából álló, 650 m hosszú tanösvényhez madáretető és az ősszel elültetett fák alkotta jövőbeli arborétum csatlakozik, valamint a közeli kápolna, amely búcsújáró hely, szent kutak és hatalmas platánok alkotják a látványosságot. Az öt táblából egyet-egyet a KNP, a DDNP, illetve a bajai vízügy állíttatott, mivel a terület a Duna-ártér és az
Észak-Bácska (Kiskunság) közös találkozási pontján terül el. A további kettőt a plébánia állíttatta, ezek a magyar és a szerb szent kutakról, a kegyhely legendáiról, Bácska népeiről, nemzetiségeiről szólnak. (Angol, német nyelvű összefoglalóval.)
Az építők idén is nyertek pályázatot, így folytatják a munkát. Zúzott kővel borítják az
ösvényt a Ferenc táp-csatorna partjáig, esőbeállót, játszóteret építenek és egy hatodik táblát is készítenek, ami az erdőről fog szólni.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.