A Nébih legújabb fajtabírálatán 15 szelídgesztenye-fajtát ismerhetnek és kóstolhatnak meg az érdeklődők.
A kerekasztal beszélgetéssel egybekötött kóstolóra a sajtó munkatársait is szeretettel várjuk!
A kerekasztal fórum témái végigvezetnek a szelídgesztenye útján az élelmiszerláncban: a rezisztens fajták nemesítésétől kezdve a növényvédelmen át egészen a gasztronómiáig.
A téma különösen időszerű, az európai (és így a hazai) gesztenye termesztést ugyanis új kórokozó és kártevő megjelenése veszélyezteti a szelídgesztenye gubacsdarázs és a szelídgesztenye kéregrák. A nemesítők ellenálló fajták nemesítésével keresik a megoldást.
Magyarországon a gesztenye elsősorban desszertként közismert, ennél azonban sokkal több gasztronómiai lehetőséget nyújt. A hazai élelmiszeripar számos új, innovatív felhasználási módot, terméket mutatott be az elmúlt évek során. Többek között erről is beszélnek a kerekasztalnál helyet foglaló séfek.
A rendezvény időpontja:
2019. február 21. (csütörtök) 13:00-15:30
A rendezvény helyszíne:
Nébih Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatósága
(1024 Budapest, Kis Rókus utca 15/A., II. emelet, 27-es terem)
A rendezvény programja:
12:30-13:00: regisztráció
13:00-14:00: kerekasztal beszélgetés az ágazat képviselőinek részvételével
14:00-15:30: érzékszervi bírálat
Kérjük, hogy részvételi szándékát 2019. február 19. (kedd) 16 óráig jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.