Erdésznők országos találkozója Pécsett (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. július 21-22-én a Mecseki Erdészeti Zrt. látja vendégül a hazai erdészhölgyeket.
Az erdészet férfiszakmaként él mindannyiunk fejében. Az ország legrégebbi – 1866-ban alapított – egyesülete, az Országos Erdészeti Egyesület azonban az erdészként dolgozó hölgyekről sem feledkezik meg: évente egyszer, más-más helyszínen szervezi meg hagyományos rendezvényét, az Erdésznők Országos Találkozóját.

Az első találkozót 1987-ben, Sopronban rendezték. A helyszín nem volt véletlen, hiszen a város egyetemét és technikumát a hazai erdészeti oktatás fellegváraként tartják számon.
A hatvanas években a soproni egyetemen egy-egy 60 fős évfolyamon 8 hallgatónő tanult. Azóta a hölgyek részaránya nőtt.
Az e hét végén Pécsre érkező kétnapos esemény színes programok hosszú sorával várja a vendégeket, bemutatva városunk nevezetességeit és a Mecsek gyönyörű erdőségeit, ezzel is egységbe kovácsolva a hazai erdészeti társaságoknál tevékenykedő hölgyek csoportját.
Országszerte mintegy 300 erdésznő dolgozik a szakmában, mint kerületvezető erdész, kerületvezető vadász, műszaki vezető, erdőtervező, erdőfelügyelő, és a természetvédelemben is sok erdész végzettségű hölgy tevékenykedik, végzettségüket nézve erdész technikusok, erdőmérnökök.
A tavalyi találkozóra a Csongrád megyei Ásotthalmán került sor.
A témával kapcsolatban további információ kérhető Horváth Péter, erdőgondnoktól a 30/663-1074-es telefonszámon.

 

 

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.