Még mindig gyapjaslepke (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageDonji Milanovac

A gyapjaslepke elleni védekezés hazai és nemzetközi tapasztalatai 2006-ben és a várható kilátások 2007-re. Ezzel a címmel rendeznek konferenciát a szerbiai Donji Milanovacban 2006. november 15. és 18. között.
Az ottani szakemberek többek között beszámolnak a gyapjaslepke fertőzöttség mértékének alakulásáról, a gyapjaslepke elleni védekezés szervezéséről és végrehajtásáról, valamint a védekezések tapasztalatairól és eredményeiről Szerbiában.  Természetesen a gyapjaslepke fertőzöttség 2007-ben várható alakulása is terítékre kerül a konferencián.

A károsítás nem áll meg a határoknál, tehát a résztvevők megismerhetik a gyapjaslepke előfordulását Macedóniában, a montenegrói és a bosznia–hercegovinai helyzetképet, valamint a védekezés horvátországi eredményeit is.
A Szlovéniából érkező szakemberek hazájuk erdővédelmi problémáit és irányzatait ismertetik.
A balkáni országok közül Bulgáriában és Romániában is károsít a gyapjaslepke, így a bulgár és a román szakemberek is megosztják tapasztalataikat.
A gyapjaslapke Magyarországi gradációjáról és a szerzett tapasztalatokról Varga Szabolcs (NYME) és Stubán Zoltán (Bakonyerdő Zrt) számol be.
Északi szomszédaink közül Szlovákia és a Cseh Köztársaság, valamint Lengyelország szakemberei is elmondják tapasztalataikat a gyapjaslepke előfordulásáról, a kártételekről, a védekezésről és az eredményeikről.
A résztvevők megismerkednek a védekezésben használatos legújabb Chemtura termékekkel is.
A konferencia zárásaként a fotópályázat eredményhirdetésére kerül sor.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.