A GoFOR kutatási program vitája (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Kárpátokról és a Balkánról szóló Nemzetközi Egyezmény jelenlegi helyzete és a GOFOR EU kutatási programja. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara Matematikai és Ökonómiai Intézete 2007. március 2-án a FAO budapesti alregionális irodájába hívja az érdeklődőket a NyME EVGI, a GOFOR kutatási program és a FAO közös szervezésében megrendezésre kerülő „Governance questions of regional international conventions in forestry: Existing and emerging regimes in the Alps, the Carpathian and the Balkan Regions” című munkatalálkozóra és vitanapra.  

A találkozó célja, hogy a sokrétű nemzetközi erdészetpolitikai folyamatok részeként a Kárpátokról és a Balkánról szóló Nemzetközi Egyezmény jelenlegi helyzete és a GOFOR EU kutatási program nemzeti erdőprogramok elemzésének eredményeit bemutassa és megvitassa hazai és külföldi szakemberek körében.
– A vitanap kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a hazai kollégák találkozzanak ezen folyamatokkal, és kapcsolatot építsenek ki a jelen levő kutatókkal, illetve a szomszédos országok erdészetpolitikai szakembereivel – tájékoztatta a ForestPress-t Lengyel Attila.
A EU finanszirozott GoFOR kutatási program (New Modes of Governance for Sustainable Forestry in Europe) célja az olyan új szabályozási módszerek elméleti vizsgálata, mint az erdészetpolitika terén a nemzeti erdőprogram koncepció, vagy a vidékfejlesztés terén a nemzeti vidékfejlesztési programok az EU-ban, illetve ezek gyakorlati alkalmazásának megkönnyítése az Európában fellelhető nemzeti vidékfejlesztési és erdőprogramok empirikus elemzése által. A gyakorlatban dolgozók számára a nemzetközi áttekintés és összehasonlítás lesz talán a legfontosabb eredménye a kutatásnak. A kutatás nem tartalmi, hanem olyan folyamat elemekre összpontosít, mint a nyílt részvétel, az iteratív tervezés vagy a szektorok közötti koordináció.
A magyar esettanulmány a Nemzeti Erdőprogram, amely a 10 résztvevő ország hasonló programjaival alkotja a kutatás empirikus részét.
A vitanap nyelve az angol – fordítás nélkül.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.