Jövő, természetesen (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Európai-regionális Biomassza Napok
A bajor megújuló-energia hasznosítása Európában élen jár, ennek bizonyítéka, hogy már tíz éve szervezik az Európai-regionális Biomassza Napok rendezvénysorozatot.

Idén először Magyarország is csatlakozik az európai rendezvénysorozathoz, melynek szervezését az Országos Erdészeti Egyesület, annak Megújuló Energia Szakosztálya és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége vállalta a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, Gőgös Zoltán államtitkár megbízásából.
A rendezvénynek külön hangsúlyt ad, hogy hazánk erőltetett kötelezettséget vállalt a megújuló energia hasznosítás jelentős emelése terén az EU felé, ugyanakkor biomassza nagyhatalommá is válhat a program megvalósítása során.
A programsorozat arra keresi a választ, hogy milyenek hazánk lehetőségei és vannak-e veszélyei a folyamatnak.
A rendezvénysorozatot 2007. október 1-én, 9.30-kor nyitja meg Gőgös Zoltán államtitkár az FVM színháztermében, ahol neves hazai és külföldi szakemberek tartanak majd előadásokat. A megnyitót követően Németh Imre a MEH Fejlesztéspolitikai Irányító Testület államtitkára, Sebastian Kilburg C.A.R.M.E.N Bajorország, Koleszár István az ÁPV Zrt. ügyvezető igazgatója, Somosi László a Biomassza Erőművek Egyesülésének elnöke, Dr. Magda Sándor, Gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektora és más hazai szakemberek tájékoztatják a hallgatóságot a nemzetközi és hazai eredményekről, a fejlesztés irányairól.

 

 

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.