Szent Hubertus Napok (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageVadászati, horgászati, turisztikai termékbemutató és vásár a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban
2007. november 3-4.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum „Szent Hubertus Napok” elnevezéssel 2007. november 3-4. között második alkalommal rendez kiállítást és vásárt.

A rendezvény célja vadászati, horgászati, turisztikai kultúránk népszerűsítése, és az említett témakörökhöz kapcsolódó eszközök, képzőművészeti és ajándéktárgyak bemutatása, vására. A látogató sokszínű programok közül választhat: Hubertus mise, divatbemutató, szakmai előadások, természetfilmek, vadászkutya bemutató, solymász bemutató és a „Falkavadászat a képzőművészetben” c. időszaki kiállítás gondoskodnak minden érdeklődő tartalmas kikapcsolódásáról.

ImageA „Szent Hubertus Napok” elnevezésű kulturális rendezvény fő törekvése széles körben megismertetni az érdeklődőkkel, hogy a vadászat nem kizárólag a különböző vadfajok elejtéséről szólt, szól, hanem olyan jelentős közösségi-társadalmi esemény, amely minden korban megihlette a művészeket.
Hubertus szenvedélyes vadász lévén egy nagypénteki vadászat alkalmával egy gyönyörű szarvast pillantott meg, agancsai között fénylő kereszttel. E jel hatására mélyen magába szállt, és megváltoztatta életét, felhagyva a vadászattal. Először remete, majd pap lett. 709-ben Lüttich város püspökévé választották, 18 évvel később pedig szentté avatták. Ezek után kultusza rohamosan terjedt, és a X. században a vadászok, az erdészek és a lövész-céhek védőszentjükké választották. Magyarországon a XVIII-XIX. században vadászatokkal ünnepelték Szent Hubertus napját, november 3-át.


ImageBővebb információ, kapcsolat: Huth Anna, PR-menedzser: 363-2711, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Interjúk: Bányai József főszervező: 363-1117/155, 20/323-4865
Cím: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.