Erdésznők országos találkozója Zemplénben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az Országos Erdészeti Egyesület Miskolci és Sárospataki Helyi Csoportja, Cserép János vezérigazgató és Rencsiné Ágh Márta szóvivő 2008. június 20-21-ére várja az erdész szakma hölgyképviselőit egy örömteli találkozásra Zemplénbe

Az Országos Erdészeti Egyesület 1988-ban rendezte meg első alkalommal az Erdésznők Országos Találkozóját Sopronban. A dr. Mollai Jánosné és dr. Ráczné dr. Schneider Ildikó által szervezett összejövetel sikerén fölbuzdulva 1999-től már évenként megtartották a hölgyek e baráti találkozót az ország különböző részein. Az Ásotthalmon tartott egyik összejövetel alkalmával Kulcsárné Roth Matthaeát választották vezetőjüknek.
A június 20-án, pénteken kezdődő programok Szerencsen vársétával, a Rákóczi emlékek, a Zempléni Múzeum kincseinek és a híres képeslap gyűjtemény megtekintésével kezdődnek.
A tállyai frissülés után az Aranyosi-völgyön át Háromhutába érkeznek a vendégek.
Itt köszöntik a résztvevőket a vendéglátók, majd ebéd az Északerdő Zrt. vendégházában.
Délután ízelítőt kapnak a Hegyaljai Erdészeti Igazgatóság gazdálkodásából, a különleges élményt nyújtó Háromhuta 121/B – Nagyduglaszos állományban.
Ezt követően utazás Sárospatakra, a szálláshelyekre.
Szombaton Füzérradványba látogatnak a hölgyek, ahol tájékoztatást kapnak a közjóléti feladatokról a kastélyparkban, majd az erdészeti, vadászati és természetvédelmi kiállítást tekintik meg a Pálházai Állami Erdei Vasút végállomásánál.
A bózsvai „Kőbérc”-ben elköltött ebéd után fejeződik be a kirándulás.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.