Szakszervezeti sportfesztivált rendezett a Bakonyerdő – IV. (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2013. augusztus 29. - A Bakonyerdő Zrt működési körletében rendezték 2013. augusztus 23-25-én a XVII. Országos Erdészeti és Faipari Sportnapokat. A versenyek befejeződésével rövid szabadidő után a strandon fölállított rendezvénysátor vált az események központjává.

Image

A belső tér közepét nagy táncparkett foglalta el, a méretes színpad előtt. Mondani sem kell, hogy a tánctér tükörsima felületét a BEFAG Parketta alkotta. Két oldalon megterített asztalok várták az érkezőket.

Image

A szervezők-rendezők feszültsége fokozódott, de már látszott a fény az alagút végén, minden jó, ha vége jó.

Image

Az illetékes vezetők elmondása szerint a helyi erők közül a szervezés terén a teendők oroszlánrészét Gombási Károly, Jung László és Ther András vállalták és teljesítették. Dicséret illeti munkájukat és köszönet érte. A sportnapok résztvevői felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak.

Image

A sátorban pedig kigyúltak a fények, bekapcsolták a jupiterlámpát, és kezdetét vette a záróünnepély. A megjelenteket Varga László vezérigazgató köszöntötte.

Image

Kiemelte, hogy ilyen nagy számú versenyző még nem vett részt a korábbi sportnapokon, és köszönetet mondott a résztvevőknek a sportszerű versenyzésért.

Image

A gálaműsor sztárvendége Mága Zoltán hegedűvirtuóz volt, aki elkápráztatta és ütemes vastapsra ragadtatta a közönséget. Ismert világ- és hazai slágerei óriási sikert arattak.

Image

Műsorát követően megérdemelten vehette át a vezérigazgatótól a „díszkötésű” két palack somlói nedűt.

Image

A hegedűszót követően elkövetkezett a várva várt műsorszám, az eredményhirdetés.

Image

A közel kétszáz érem átadása nem kis feladat elé állította a vendéglátókat, de a győztesek és a helyezettek konstruktív együttműködésével sikeresen megoldották a logisztikailag sem egyszerű feladványt.

Image

A jókora színpad is kicsinynek bizonyult időnként, amikor a csapatversenyek résztvevői kerültek sorra.

Image

Amint azt korábban megírtuk, az összesített versenyt a Zalaerdő Zrt csapata nyerte, ezüstérmes a házigazda Bakonyerdő Zrt, míg harmadik helyezett az Északerdő Zrt válogatottja lett.

Image

A díjátadó után pedig fölkerülhettek a terített asztalokra a finomabbnál finomabb vacsora fogások. A győztesek ünneplése a fehér asztaloknál is folytatódott.

Image

A jól megérdemelt vacsora közben pedig egy másik sztár, Tóth Vera kitűnő énekesnő lépett a színpadra zenekarával. A főként jazzt élőben játszó produkció színvonalas műsora nem mindenkit ragadott magával, de ez mindig így van, kinek a pap, kinek a papné.

Image

A bátrabbak ellenben már ekkor birtokba vették a táncparkettet, s kezdetét vette a bál.

Image

A színpadon helycsere következett, a hangulat egyre fokozódott, s az igazi tánczenét produkáló zenekar kivilágos virradatig „húzta” a talp alá valót.

Image

Összegzésül leírhatjuk, hogy a Bakonyerdő Zrt az Országos Erdészeti és Faipari Sportnapok új dimenzióját nyitotta meg, kibővítve játékos illetve tanulságos elemekkel, valóságos fesztivált rendezett, és emlékezetessé tette mind a versenyzők, mind a szurkolók és vendégek számára ezt a nem egészen három napot. (z)


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.